Substanţele componente din uleiul volatil al pătrunjelului (miristicin,limonen,eugenol,etc.) inhibă formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor. Acestea acţionează asemănător antioxidanţilor care neutralizează anumite tipuri de substanţe cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de ţigară,fumul cărbunilor pentru grătar,etc.).

Pătrunjelul mai conţine:calciu (100 grame de pătrunjel conţin 245 mg de calciu),fosfor,potasiu (114 grame de patrungel conţin 1000 mg de potasiu),mangan (100 grame de pătrunjel conţin 2.7 mg de mangan),inozitol şi sulf.

Iată şi care sunt principalele motive pentru care e bine să consumi pătrunjel zilnic:

1. Îmbunătăţeşte digestia,prevenind astfel balonările şi indigestia. Adăugat proaspăt în orice mâncare,nu doar că parfumează şi decorează plăcut masa noastră,ci şi ajută la o digestie corectă.
2. Ajută ficatul,hrănind astfel sângele şi fluidele corpului. Mai ales persoanele cu afecţiuni hepatice ar trebui să-l includă în dieta zilnică. Un tabouleh cu roşii şi pătrunjel verde din plin poate fi deopotrivă aperitivul sau salata ideală.
3. Ajută la dizolvarea calculilor renali.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR.