10 alimente care regenerează organismul

1 67926 original jpg jpeg

Sunt alimente pe care gastronomia şi medicina tradiţională asiatică le ţin la mare preţ, pentru că au capacitatea de a regenera organismul şi de a-i reda vigoarea. Vom afla in acest articol cele 10 alimente care regenerează organismul.

Iata care sunt cele 10 alimente care regenerează organismul:

Carnea de raţă iti regenereaza organismul

Carnea de raţă este „vedeta” gastronomiei asiatice tocmai datorită proprietăţilor sale energizante şi regeneratoare. Este un aliment tonic,hidratant. Frunizează organismului fosfor,zinc,fier,cupru şi vitamină B. Grăsimea raţei e sursa unui acid gras oleic,cu efect anticolesterol,care poate fi folosit pentru gătit,ca înlocuitor de unt sau de ulei.

Nucile

Recomandate convalescenţilor sau femeilor care au născut,pentru refacere. Sunt bogate în glutation,antioxidantul care revigorează sistemele imunitare deterioare şi neturalizează efectul radicalilor liberi în exces. Mai conţin vitamina E,fosfor (preţios pentru buna funcţionare a sistemului nervos),magneziu (remediu antistres) şi acid alfalinoleic (sursă de acizi graşi nesaturaţi omega 3).

Sucul de morcovi

Conform medicinei tradiţionale chineze,diversele rădăcini şi tuberculi stimulează funcţiile digestive şi producţia de energie. Morcovul se numără printre legumele benefice din această categorie. Pentru a-i folosi la maximum proprietăţile regeneratoare,consumă-l sub formă de suc îndulcit cu miere.

Perele

În tradiţia chineză,fiecare anotimp are caracteristici care exercită influenţe asupra omului şi a naturii. Spre exemplu,toamna este asociată secetei;prin urmare alimentele care trebuie consumate cu precădere în acest sezon sunt fructele răcoritoare,hidratante. Para – fruct dulce şi uşor acid – se numără printre ele. Asiaticii consideră că ceastă combinaţie,dulce şi acrişor,favorizează circulaţia lichidelor în organism,potoleşte setea şi regenerează celulele.

Uleiul de susan iti regenereaza organismul

Conţine acid linoleic – care scade colesterolul – şi antioxidanţi naturali. Cele mai sănătoase sunt,evident,uleiurile extravirgine-de primă presă,obţinute prin presare la rece.

Mierea

Cu proprietăţi anti-tuse,uşor laxative,mierea e un bun tratament şi în afecţiunile sistemului digestiv. Se recomandă consumul în cantităţi mici,ca atare sau diluată într-un lichid cald. De evitat în caz de astm sau de rinită cronică.

Stridiile

Chinezii cred că inima dirijează viaţa mentală şi afectivă. Şi că stridiile sunt sursă de „sânge pentru inimă”. Sunt bogate în acizi omega 3-cu efect antidepresiv-,în zinc şi seleniu – imunostimulanţi.

Bananele

Bine coapte,„înmoaie” intestinele şi plămânii. Sunt recomandate pentru a trata tusea seacă (se coace la vapori,fără coajă,cu un pic de zahăr) şi pentru a tăia setea – dacă sunt consumate crude. Bogate în zaharuri lente şi în vitamina B,sunt un excelent combustibil pentru organismul obosit.

Gălbenuşul

Gălbenuşul crud este considerat un adevărat medicament în ţările asiatice. Se foloseşte pentru combaterea anxietăţii şi a insomniei. Când prepari o mâncare,adaugă gălbenuşul în ultimul moment.

Ciupercile iti regenereaza organismul

Savoarea lor blândă le recomandă ca pe un fortifiant general. Călite puţin în tigaie,cu carne şi legume,sunt un excelent ingredient anti-oboseală. De consumat în cantităţi mici.

Citeşte şi:

Remedii alternative pentru tratarea durerilor reumatice

Forţa vindecătoare a terapiei cu apa