Dacă te numeri printre cele care caută să se îngraşe,ar trebui să ştii că este recomandat să ai săptămânal cu 500 de grame mai mult,iar lunar cu trei kilograme în plus. Iată ce ar trebui să incluzi în dieta ta zilnică!

Alimente care te ajută să te îngraşi sănătos - somonul

1.O porţie de peşte gras (somon,ton,hering,sardele)pe zi sau de trei ori pe săptămână îşi va asigura necesarul de proteine şi te va ajuta să începi să câştigi câteva kilograme în plus. Acizii graşi esenţiali pe care-i conţine tonul stimulează îngrăşarea,menţinându-te sănătoasă.

2.Untul de arahide trebuie trecut şi el pe lista cu alimente care te ajută să te îngraşi sănătos. Este încă o sursă bogată de calorii (aproximativ 188 la două linguri) şi de proteine. Alege untul de arahide organic,nerafinat,care este mai sănătos,fiind făcut din arahide prăjite (prăjirea măreşte puterea antioxidanţilor) şi mai puţină sare decât untul de arahide rafinat.

3.Trei ouăpe săptămână îţi vor aduce şi ele protein,dar şi colesterol bun,vitamine (A,E,D).

Brânza, printre alimentele care te ajută să te îngraşi

4.Pâinea webcu mălaieste bogată în carbohidraţi şi este delicioasă,potrivindu-se foarte bine cu supe,mâncăruri cu pui şi curry. În plus,îţi conferă multe calorii.

5.Brânza,mai ales cea grasă,cum este telemeaua de oaie,fiind lapte concentrat,îţi oferă proteine,calciu,grăsimi şi calorii.

Mai citeşte şi:

Vrei să te îngraşi? Iată ce este de făcut!

Pastele te ajută să te îngraşi

6.Dacă cele care vor să slăbească au interdicţie la paste făinoase,ei bine,tu le poţi mânca fără grijă. Sunt alimente care te ajută să te îngraşi deoarece au multe calorii şi carbohidraţi,prin urmare sunt ideale în dieta ta de îngrăşare. Le poţi pune în salate,alături de legume şi vei avea o masă gustoasă şi sănătoasă.

7. Seminţele,nucile,alunele,migdalele şi fructele uscaten-ar trebui să-ţi lipsească din dietă.  Îţi poţi face un amestec în care pui câte puţin din fiecare şi să mănânci în fiecare zi atât cât poţi prinde în palmă. Au o mare valoare nutritivă (minerale – calciu,potasiu,fier,magneziu – şi vitamine – A,B,C,E),multe calorii,proteine,grăsimi nesaturate,care scad colesterolul „rău”. În plus,sunt uşor digerabile.

Bananele, pe lista cu alimente care te ajută să te îngraşi

8. Cerealele integrale,mai ales ovăzul,sunt ideale la masa de dimineaţă,cu atât mai mult dacă vrei să urmezi o dietă de îngrăşare. Din ele îţi iei elementele nutritive de care ai nevoie în primele ore ale zilei,precum şi fibre.

9.Bananele,îndeosebi cele verzi (inhibă digestia şi stimulează luarea în greutate),sunt alimente care te ajută să te îngraşi. Una medie are aproximativ 100 de calorii,27 g de carbohidraţi,un gram de proteine.

10. Fasolea şi mazăreaîn mâncăruri şi în salate,îţi aduc multe calorii şi sunt bogate în proteine.

Alimente care te ajută să te îngraşi - Extrapont

Sucurile de fructe (cu pulpă),shake-urile cu lapte sau cu iaurt şi fructesunt şi ele recomandate în regimul sănătos de îngrăşare.