Fructe

 

Atunci când îţi prepari băuturi răcoritoare îţi place să arunci câteva bucăţi de fructe. Cum ar fi însă ca acestea să fie deja reci? Tot ce trebuei să faci este să taci cubuleţe fructele tale preferate şi să le pui în tava pentru cuburi de gheaţă. Torni apă peste ele şi le dai la congelator. Le poţi pune şi în smoothie.

Menta

Se congelează la fel ca fructele,oferind o aromă proaspătă băuturilor răcoritoare. Poţi păstra fructele întregi sau tocate.

 

Vinul

 

Cuburile de gheaţă din vin sunt ideale pentru zilele în care ai uitat să pui vinul la frigider sau tocmai ai cumpărat o sticlă nouă. Adaugă 2-3 cuburi de gheaţă în pahar,iar vinul se va răci în timp record.

Lapte

 

Poţi decora cupele de îngheţată cu cuburi din lapte. Pentru a crea un aspect deosebit,poţi schimba culoarea laptelui cu diferiţi coloranţi alimentari.

Îngheţata

 

Dacă prepari îngheţată de casă aceasta va fi mult mai sănătoasă decât cea din comerţ. Însă,poţi menţine sub controlmărimea porţiilordacă o îngheţi în cuburi de gheaţă. Eventual,poţi înfige în cuburi şi un băţ.

Aloe vera

 

Gelul de aloe vera este tratamentul ideal în cazul nedoritelor arsuri solare. Îţi va alina arsurile şi te va răcori,dacă pui gelul în tăviţele de la cuburi de gheaţă.

Ierburi în ulei de măsline

 

Dacă nu ştii cum să păstrezi ierburile aromate,congelate în ulei de măsline este o idee foarte bună. Aşa vei scoate repede un cub,pe care-l trebuie doar să-l pui în mâncare.

Sosuri

 

Orice tip de sos poate fi congelat. Aşadar,dacă ai preparat prea mult,toarnă-l în tăviţe şi dă-l la congelator.

Sucuri de fructe

 

Cuburile de gheaţă din suc de fructesunt printre cele mai căutate în zilele caniculare. Dacă mai înfigi şi un beţişor în ele,vei avea o îngheţată delicioasă şi cu puţine calorii.

Credit foto:simpleorganiclife.org.