-        Durerile de dinţi sau diversele nevralgiila nivelul feţei dispar dacă aplici foi de varză pe zona dureroasă. Se iau frunzele,se spală,se decupează nervurile mai groase,iar restul foii se presează uşor prin rularea,deasupra ei,a unei sticle. Se pune pe zona cu probleme,se fixează cu un fular gros de lână. Se lasă până ce apare o senzaţie uşoară de căldură.

-        Furunculelese vindecă mai rapid dacă se aplică foi de varză peste ele,o dată la câteva ore,timp de 2 săptămâni.

-        Diabeticiipot consuma,fără probleme,varză fiartă sau înăbuşită,pentru că leguma are în compoziţie o substanţă care reglează glicemia.

-        Bătăturiletrec dacă le acoperi cu fâşii de frunze varză. Le schimbi de 3 ori pe zi.

-        Blefaritele,conjunctivitelese ameliorează picurând,înainte de culcare,suc de varză proaspăt. Picăturile se pun în colţul intern al ochilor.

-        Şi gutase tratează cu cataplasme cu varză proaspătă,aplicate de 3 ori pe zi. Se recomandă ca bolnavii să consume varză crudă sau înăbuşită.

-        Pleureziapoate fi ameliorată cu ajutorul cataplasmelor cu varză,aplicate pe piept şi lăsate pe timpul nopţii.

-        Dacă suferi de ulcer gastric sau de gastrită,o cură cu suc proaspăt de varză îţi ameliora simptomele neplăcute. Bea o cană de suc între mese,de 3 ori pe zi.

-        Frunzele de varză fac bine şi dacă sunt aplicate în zonele cu varice,flebite,arterite. Fixează-le cu un bandaj elastic,nu prea strâns,lăsând peste noapte să acţioneze. Tratamentul trebuie să dureze mai multe săptămâni.

-        Mahmureala,consecinţa consumului exagerat de alcool,trece mai repede cu zeamă de varză murată.


Citeşte şi:

Portocalele:medicamente naturale

3 remedii „de casă“ contra sinuzitei