-la spălatul legumelor

Sarea are proprietăţi antimicrobiene. Astfel,este un mijloc ieftin de a spăla legumele.

-la curăţatul frunzelor şi florilor artificiale

Puneţi frunzele şi florile articiale într-o sacoşă şi adăugaţi o ceaşcă de sare şi scuturaţi-le bine. Acest procedeu va îndepărta praful şi depunerile de pe florile de plastic.

-la scoaterea petelor de pe piele

Sarea ajută la îndepărtarea petelor de fructe şi legume de pe piele. Fie ca sunt urme de la fructe de pădure sau coji de nuci,petele vor dispărea treptat dacă frecaţi mâinile cu sare şi apă şi apoi de un metal inoxidabil. Veţi vedea că petele se vor diminua treptat.

-la curăţarea metalului

Puteţi curăţa metale precum cupru sau alamă,dându-le din nou strălucire,doar frecându-le cu un amestesc de sare şi cărbune ars.

-la curăţarea lemnului

Amestecaţi sare cu apă caldă şi spălaţi mobila cu această compoziţie,apoi ştergeţi cu o cârpă uscată şi moale.

-la îndepărtarea furnicilor

Puteţi îndepărta furnicile stropind cu sare în jurul ţevilor şi a chiuvetei din bucătărie sau în alte zone frecventate de aceste insecte.

-la distrugerea buruienilor

Sarea este la îndemână pentru grădinărit,dacă trebuie să distrugi buruienile. Presară sare în jurul buruienilor şi smulge-le. Acestea nu vor mai creşte.

-la păstrarea laptelui proaspăt

Pare de necrezut,dar adăugând sare în lapte îl poţi împiedică să se strice.

-la îndepărtarea mirosului urât

Puteţi pune un pachet de sare în pantofi,dulapuri sau pe rafturile din cămară pentru a îndepărta mirosul lucrurilor vechi,statute.

-la întărirea dinţilor

Iată ce să faci pentru dinţi mai puternici şi sănătoţi:amestecă sare cu pasta ta obişnuită de dinţi şi masează gingiile în fiecare dimineaţă,timp de o lună.