Savuraţi momentul

Animalelor de companie nu le pasă nici de trecut,nici de viitor,pentru că ele apreciază şi sunt fericite în prezent.

Urmăreşte-ţi instinctele

Răspunde simţurilor,fără a te gândi prea mult. De multe ori,atunci când ne descărcăm sentimentele,simţim că putem scăpa şi de urmările mai puţin plăcute ale unor evenimente.Fii deschisă la noi opţiuni şi oportunităţi.

Curăţă farfuria

Animalele de companie mânâncă tot şi nu exclud nimic,aşadar,urmează-le exemplul şi nu arunca mâncarea. Învaţă să echilibrezi bine cantitatea de mâncare.

Dormi suficient

Animale pot dormi doar câteva minute pe zi pentru a-şi reface energia.Încearcă să pui deoparte ritmul alert şi relaxează-te puţin.Acest lucru ar putea îmbunătăţi sănătatea ta cardiovasculară.

Priveşte partea plină a paharului

Chiar dacă îţi vei mai certa animalul de companie,pentru năzdrăvăniil pe care le face,el întotdeauna te va saluta şi îţi va arăta un semn de afecţiune.Dacă te concentrezi să ai o atitudine pozitivă faţă de tot ce se întâmplă,îţi poţi îmbunătăţi calitatea vieţii.

Uită de cuvinte

Tonul vocii,expresia feţei,postura,mişcările şi semne de afecţiune pot exprima ceea ce simţim şi ceea ce receptăm de la alţii.Observă modul în care câinele tăi îţi oferă câteva mostre de afecţiune .

Fă ceea ce-ţi place

În mod normal,animalele sunt foarte jucăuşe şi atunci când le place o activitate,sunt dornici să o repete.Urmează-le exemplu!Găseşte un hobbycare te ajută să elimini stresul şi pe care să-l practici în mod constant.

Respiră adânc

Animalul tău respiră într-un mod profund pentru a regla temperatura corpului.Imită-l nu numai pentru a îmbunătăţi sănătatea fizică,ci şi pentru a găsi un echilibru între minte şi emoţii.

Arată când ceva te deranjează

Animalele emit un sunet atunci când nu sunt de acord cu ceva,sau se simt în pericol. Nu sta tăcută atunci când o situaţie te deranjează.

Iubeşte necondiţionat

Aceasta este una dintre cele mai mari virtuţi ale animalelor de companie. Indiferent de timp,acestea vor fi întotdeauna alături de tine,oferindu-ţi afecţiune .

Întotdeauna vei găsi obiceiuri ale patrupeduluitău care îţi vor însenina ziua şi o vor face să pară mai uşoară. Cheia este să ştii să te bucuri de ele şi să le împărtăşeşti.


Citeşte şi:

Dragostea pentru animale i-a vindecat

Animalele fac oamenii să zâmbească