În timp ce riscul de a dezvolta cancer de sân creşte odată cu înaintarea în vârstă,există anumite măsuri preventive pe care fiecare femeie tânără ar trebuie să le ia pentru a preîntâmpina problema. Citeşte mai departe care sunt cele 10 lucruri pe care femeile ar trebui să le facă pentru a ajuta la prevenirea cancerului de sân.

Evită să te îngraşi

S-a dovedit că supraponderabilitatea şi obezitatea reprezintă factori de risc în dezvoltarea cancerului de sân.

Verifică istoricul familiei tale

Câţi oameni din familia ta au avut cancer de sân? Dacă nu ştii,acum e momentul pentru a verifica.Anumiţi factori sunt genetici.

Examinează-ţi sânii periodic

Nu este nevoie să mergi tot timpul la medic pentru control. Îl poţi face şi acasă,ori de câte ori eşti în faţa unei oglinzi. Fii atentă la modificările care apar la nivelul sânilor şi ia măsuri atunci când sesizezi vreo neregulă.

Bea alcool cu moderaţie

Deşi un pahar de vin roşu este bun pentru tine,s-a demonstrat că riscul de cancer de sân creşte la persoanele dependente de alcool. 

Fă sport în mod constant

Sportul te ajută nu doar să te menţii la o greutate sănătoasă,dar are efecte benefice şi asupra sănătăţii tale. American Cancer Society arată că 1,5 ore de mers pe jos săptămânal  reduce riscul de cancer mamar. 

Arată-ţi sprijinul pentru prevenirea cancerului la sân

Alege o organizaţie de încredere şi arătă-ţi sprijinul pentru cauză. Prin donarea de timp sau bani sau prin achiziţionarea unui produs din campanie,vei susţine cercetările asupra cancerului de sân,ale căror rezultate vor ajuta milioane de oameni.

Renunţă la contraceptive

Anticoncepţionalele reprezintă un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de sân.

Fii tot timpul informată

Întotdeauna ajută săfii informată. Trebuie să ştii care sunt riscurile de a dezvolta de cancer de sân,cum ar fi începerea vieţii sexuale de la vârste mici,naşterea după 35 de ani sau faptul că nu ai alăptat. Astfel,vei afla şi despre opţiunile pe care le ai.

Nu te feri să discuţi deschis cu medicul

Medicul tău este capabil să discute mult mai multe cu tine,nu doar despre tratamentele pentru răceală. Aşa că informează-l şi consultă-te cu el ori de câte ori sesizezi nereguli la corpul tău.

Relaxează-te

Doar pentru că sunt anumiţi factori de risc pentru dezvoltarea bolii nu înseamnă că o vei şi face sau că trebuie să fii îngrijorată toată viaţa. În loc de asta,ai grijă să adopţi un stil de viaţă sănătos,ceea ce te va ajuta să te simţi şi mult mai bine,per ansamblu.