Iată doar câteva dintre ele:  


1. Greţurile matinale ale femeilor însărcinate sunt benefice copilului

Greţurile matinale ale femeilor însărcinate sunt un un lucru bun, susţin cercetătorii de la Universitatea Colorado. În acest fel, corpul ajută copilul să evite toxinele din peşte, pui şi carne pe care mama îl consumă. Astfel, dacă eşti însărcinată şi îţi este rău dimineaţa, nu-ţi face griji! Înseamnă că au un copil puternic.  


2. Femeile sunt mai cerebrale

Deşi creierul bărbaţilor este mai mare, femeile au obţinut cu aproximativ 3% rezultate mai bune la testele de inteligenţă. Asta se datorează abilităţilor lor de a face mai multe activităţi în aceleaşi timp. Cerebelul sau creierul mic are cu 30% mai multe conexiuni nervoase decât cel al bărbaţilor.


3. Femeile au un sistem imunitar mai puternic

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Gent, cromozonul X întăreşte sistemul imunitar şi reduce riscul de cancer, de aceea femeile pot trece peste probleme de sănătate mai uşor. Mai mult, estrogenul reduce îmbătrânirea corpului, asta fiind una dintre explicaţiile pentru care femeile trăiesc mai mult.


4. Sânii nu au aceeaşi mărime

Un număr foarte mic de femei are ambii sâni de aceeaşi mărime. Care este explicaţia pentru care unul este mai mare decât celalălalt? Corpul uman nu este perfect simetric.


5. Femeile au o temperatură mai mică

Probabil că te întrebi de ce multe dintre femei au mâinile şi picioarele reci. Explicaţia este simplă: femeile au o temperatură a corpului cu aproximativ 3 grade Celsius mai mica decât a bărbaţilor. Oamenii de ştiinţă cred că femeile pierd căldură mai rapid din cauza faptului că au o masă musculară mai mică. 


Sursă:  brightside.me