10 obiceiuri greşite pe care le ai atunci când mergi la cumpărături

1 shutterstock 1675735003 1 jpg jpeg

A merge la cumpărături pare un lucru atât de simplu de făcut, însă nu este în totalitate adevărat. De multe ori, un obicei greşit îţi poate costa timpul şi, mai ales, banii. Află ce poţi evita şi ce nu atunci când cumperi produse alimentare.

Nu-ţi pregăteşti lista de cumpărături 

Nu este un obicei sănătos, mai ales că în magazine, de cele mai multe ori, dai de un marketing agresiv al produselor de consum, scrie Insider.com

Mergi la magazin, fără să fi mâncat înainte 

Atunci când nu ai apucat să mănânci ceva, vei avea tendinţa să faci mult mai multe cumpărături decât e necesar!

Ai o listă de cumpărături haotică 

Chiar dacă ţi-ai notat ceea ce vrei să cumperi în telefon sau pe o hârtie, nu este de ajuns dacă produsele sunt într-o ordine dezordonată. Încearcă să grupezi cumpărăturile în funcţie de raion. Ce ai de luat de la raionul cu produse lactate? Dar de la cel cu fructe şi legume? 

Eviţi reducerile la produsele alimentare 

Este adevărat că produsele sunt aproape de termenul de expirare, dar se va întâmpla asta în câteva zile. Dacă ai alege să găteşti cu un astfel de produs la preţ redus, tot în aceleaşi zile ai şi consuma-o (până la data de expirare). 

Cumperi în plus alimente de care nu ai nevoie 

Chiar dacă vei găsi produse la reducere, dacă nu îţi folosesc, de ce le-ai mai cumpăra? De exemplu, dacă sunt reduceri la pungile cu cereale, de ce le-ai achiziţiona dacă ţie nu-ţi plac cerealele cu lapte la micul dejun? 

Apuci să iei primul produs de la raft

Există o metodă de organizare a produselor de la raft şi anume aceea că, produsele vechi vor veni în faţă, iar în spate vor sta cele proaspete. Astfel, se vor putea vinde şi unele, şi celelalte. 

Îţi faci cumpărăturile o dată la două săptămâni 

Dacă ai un supermarket sau hipermarket lângă tine, specialiştii recomandă să îţi faci cumpărăturile o dată la câteva zile, pentru a consuma produse proaspete. 

Cumperi acelaşi brand 

Sigur că nu poţi trăi fără alimentele şi băuturile tale preferate, însă chiar şi aşa, poţi găsi produse mai puţin cunoscute şi care pot fi la fel de delicioase, poate la acelaşi preţ sau mai mic. 

Cumperi în cantităţi mari, fără să te gândeşti dacă merită sau nu 

Da, unele produse neperisabile le poţi cumpăra într-o cantitate mai mare, însă ce facem cu celelalte? 

Nu-ţi organizezi produsele pe banda de cumpărături 

Atunci când îţi organizezi produsele pe bandă, îţi va fi mai uşor şi ţie, şi casierului.

FOTO Shutterstock.com