Acum ai şansa să găseşti un răgaz pentru a face o listă cu toate modificările importante pe care intenţionezi să le faci stilului tău de viaţă. Îţi oferim un pic de ajutor, deoarece majoritatea oamenilor nu respectă ceea ce-şi propun în preajma Anului Nou, pentru că îşi impun de cele mai multe ori lucruri irealizabile. Îţi propunem 10 idei pentru a avea un an 2021 în care îţi vei schimba viaţa în bine.

Ai mai multă grijă de bughetul propriu

Această dorinţă pentru noul an te va ajuta cel mai mult pe termen lung. În ianuarie, înainte de a te întoarce la treburile tale, conturează un buget care funcţionează pentru tine şi fă un plan de a economisi mai mult, unul pe care chiar să-l urmezi fără abatere.

Găteşte ceva nou săptămânal

Toată lumea vrea să mănânce mai sănătos, dar este mai uşor să atingi un alt scop, acela de a mânca mai divers. Alege reţete uşoare pentru cină şi, măcar o dată la 7 zile încearcă să faci un preparat pe care nu l-ai gustat niciodată ieşit din mâinile tale.

Donează hainele vechi

Renunţă la hainele prea strâmte în care tot mai speri să încapi sau la cele pe care le păstrezi pentru ocazii care nu mai vin. Dacă nu le-ai folosit până acum înseamnă că, de fapt, nu ai nevoie de acestea. Este mai bine să le oferi unora cărora chiar le sunt de folos. Înlocuieşte-le cu haine care ţi se potrivesc. Poate n-ar fi rău să schimbi şi stilul vestimentar!

Schimbă-ţi coafura

Propune-ţi ca în anul care vine să lucrezi mai mult la aspectul tău. Chiar şi un nou stil simplu sau o culoare diferită a părului ar putea să-ţi înveselească zilele, să-ţi dea o stare de spirit mai bună şi energie pentru a realiza mai multe în plan personal şi profesional.

Încearcă să faci voluntariat

Cercetările arată că implicarea în acţiuni de voluntariat poate duce la o scădere a nivelului de stres şi la normalizarea tensiunii arteriale. Fă-ţi un angajament personal pe termen lung şi caută o asociaţie sau o fundaţie care îţi poate acorda şansa de a fi de ajutor celor din jurul tău. Te va ajuta să faci cunoştinţă cu oameni noi şi să ieşi din rutină. Atunci când rămâi blocat într-o rutină, pierzi o mulţime de ocazii interesante. Întâlnirea cu oameni noi poate fi benefică pentru bunăstarea mentală şi te poate ajuta şi profesional.

Stabileşte un program de curăţenie

Dacă îţi menţii casa în ordine, nici nu vei mai avea nevoie să faci curăţenie generală, obositoare din când în când. Este adevărat că s-ar putea să nu ajungi mereu în locurile mai greu accesibile, dar de acestea te poţi ocupa când îţi rezervi mai mult timp pentru curăţenia casei. În cazul în care nu ai sau nu ai mai putut urma un plan de curăţenie săptămânal să-ţi stabileşti unul pe care chiar să-l urmezi în fiecare weekend.

Mănâncă mai multe legume

Indiferent dacă vrei să slăbeşti sau să te păstrezi în formă şi să te bucuri de o stare bună de sănătate, legumele trebuie să nu¬-ţi lipsească din meniul zilnic. Le poţi pune la o mâncare sau într-o salată. De asemenea, profită de sezonul rece şi coace câteva sau fă un suc de sfeclă şi morcovi. Sunt variante gustoase de a consuma mai uşor legume.

Urcă mai des pe scări

Rezervă-ţi 10 minute în plus pentru a urca scări oriunde ai merge. Un studiu publicat recent a constatat că femeile obosite care au urcat scările timp de 10 minute şi-au recăpătat energia mai repede decât cele care au băut cafea şi au ars în mod cert mai multe calorii.

Ai grijă de un animal sau de o plantă

Descoperă frumuseţea plantelor de interior şi bucuria de a avea un animal de companie! Aceste pasiuni îţi pot reduce nivelul de stres, după cum arată cercetările oamenilor de ştiiţă. Un studiu a constatat că îngrijirea activă a plantelor calmează sistemul nervos şi scade tensiunea arterială, deoarece lucrul cu plantele cere concentrare şi oferă satisfacţie.

Caută pasiuni noi

Evită să-ţi petreci toate weekendurile trebăluind sau dormind. Rezervă câteva şi pentru un hobby nou. Poate îţi va surâde ideea de a frecventa un curs de pictură, online pentru început, sau să faci un alt gen de sport. Ştiai că oamenii de ştiinţă au urmărit circa 7.500 de persoane timp de 25 de ani şi au descoperit că aceia care s-au plâns de plictiseală au avut un risc de 2 ori mai mare să moară din cauza bolilor de inimă? Iată un motiv bun să uiţi de plictiseală şi să-ţi stabileşti noi obiective pentru anul 2021!

FOTO: Shutterstock