1. Taie o ridiche în cubuleţe mici, pune-le pe tavă şi presară zahăr. Pune tava la cuptor 2 ore. Scurge sucul şi toarnă-l într-un recipient din sticlă. Bea 2 linguriţe de 3-4 ori pe zi, înainte de mese şi somn.

2. Dulceaţa de pere sau perele coapte sunt un remediu bun în cazul tusei puternice. Decoctul de pere uscate potoleşte setea în timpul febrei. Într-un pahar cu o lingură de bucăţi de pere uscate se toarnă 500 ml de apă şi se fierbe 20 de minute. Lasă apa să stea 4 ore şi strecoar-o. Bea 100 ml de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mâncare.

3. Pentru uşurarea expectoraţiei, bea suc de merişor cu miere sau sirop de merişor, câte o lingură de câteva ori pe zi. Mai poţi bea ceai din frunze de căpşună.

4. În cazul tusei uscate, fă inhalaţii. Mărunţeşte şi amestecă o lingură de eucalipt, una de calendulă şi una de lemn dulce. Peste o lingură de astfel de amestec toarnă 200 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 5-10 minute, apoi inspiră aburii. Copiii mici în primii ani de viaţă nu au voie să facă inhalaţii, în deosebi când au febră.

5. Pentru a trata tusea îndelungată încearcă compresele. Amestecă o lingură de făină, una de muştar uscat, una de ulei de floarea soarelui, una de miere şi o lingură de votcă( ţuică). Înfierbântă amestecul la aburi, amestecând permanent. Aluatul obţinut pune-l pe o pânză, iar aceasta pe piept. Acoperă cu folie alimenară sau cu o pungă din plastic şi cu un fular gros. Ţine compresul până se răceşte.

6. Pisează 2 banane coapte, adaugă-le într-o cratiţă cu 200 ml de apă şi fierbe-le 10 minute. Când băutura se răceşte un pic, adaugă miere şi bea.

7. 100 ml de suc de ridiche sau de morcov amestecă cu 100 ml de lapte. Bea câte o lingură de 6 ori pe zi.

8. Amestecă o lingură de oţet, cu una de ulei de măsline sau de camfor. Îmbibă cu această soluţie o ţesătură din lână şi pune-o pe piept.

9. Fierbe 10 curmale în 500 ml de apă timp de 30 de minute. Strecoară şi lasă un pic să se răcească, apoi bea. Este un remediu eficient împotriva tusei uscate.

10. Timp 45 de minute pune la înmuiat stafidele. Mănâncă-le seara înainte de culcare, împreună cu o cană de lapte fierbinte.

Sursa: eustiu.com