1. Oasele devin mai puternice 

Oasele continuă să crească în această perioadă. Este un moment ideal de a avea o dietă care să conţină calciu şi vitamina D. La menopauză, oasele devin mai fragile, astfel că dacă vei face depozite acum, vei avea o cantitate bună de masă osoasă stocată la bătrâneţe.


2. Probleme cu pielea

 Acneea, coşurile, punctele negre, tenul uleios, porii dilataţi, cu toate ne confruntăm pe parcursul acestor ani ai tinereţii. Veste bună este că vom scăpa de ele, treptat. Totodată, bronzul strălucitor de la vârsta de 20 de ani se transformă în riduri la 40 şi în pete la 60, aşa că ai grijă cât te expui la soare! 


3. Creşterea părului

Da, părul creşte în această perioadă, doar că în locuri nedorite, aşa că îţi va fi mai greu să ai picioare fine tot timpul. Vestea bună este că odată cu trecerea anilor, ritmul de creştere al părului nedorit va fi şi el diminuat. 


4. Menstruaţia ta devine mai regulată

Nimic nu merge exact aşa cum ar trebui de la început, însă menstruaţia începe să se regleze de la 20 de ani. Asta pentru că femeile sunt cele mai fertile la această vârstă, chiar dacă copiii sunt probabil ultimul lucru la care se gândesc.


5 Durerile mensturale devin o adevărată tortură

Credeai că adolescenţa este o perioadă grea din acest punct de vedere? Durerile mensturale devin cumplite. Schimbările hormonale sunt de vină, şi de această dată.


6. Corpul se modifică

În ciuda regimului alimentar şi al exerciţiilor fizice, multe femei sunt slabe la 20 de ani, însă vei observa că începi să depui grăsime în zona coapselor şi a şoldurilor, dar şi că sânii sunt mai mari. Asta se întâmplă din cauza modificărilor metabolice şi celor hormonale.


7. Creşterea apetitului

Simţi că ai putea să mănânci mâncare non-stop? Dacă da, ei bine, acest lucru este complet normal. Schimbările de apetit se datorează tot dereglărilor hormonale cu care se confruntă toate femeile în această perioadă, Nu ar trebui să te sperii foarte tare, asta nu înseamnă că vei creşte foarte mult în greutate, pentru că arderile tale te vor ajuta să nu te îngraşi.


8. Schimbări bruşte de stare

Uneori ai senzaţia că nici nu te mai poţi înţelege tu cu tine, nu-i aşa? Ei bine, acest lucru se datorează faptului că, în tinereţe, din cauza fluctuaţiilor hormonale foarte mari, starea noastră de spirit se poate schimba extrem de rapid. E un moment bun să dai vina pe hormoni. 


9. Dragostea e pe primul loc

Este perioada perfectă să începi noi relaţii amoroase şi să experimentezi. Şi apetitul sexual este la cel mai mare nivel. 


10. Rata metabolică începe să scadă

La 20 de ani, metabolismul este solid, însă rata metabolică, adică numărul de calorii pe care corpul tău le arde în stare de repaos, începe să scadă de la 2 până la 4 procente, astfel că până la 30 de ani e posibil să te fi confruntat deja cu pierderea treptată a muşchilor. Sportul la 20 de ani vă va ajuta enorm la 30. 


Sursă: cosmopolitan.com