1. Durere abdominală

Durerea resimţită la nivelul abdomentulu, de obicei între stern şi zona buricului poate apărea după ce ai mâncat, pe măsură ce stomacul începe să se golească. Durerea va apărea şi va dispărea, dând senzaţia de arsură sau de junghi.

2. Indigestie

Ulcerul poate cauza disconfort la nivelul stomacului, provocând sughiţul şi dureri cauzate de balonare, stări de vomă şi de nervozitate, imediat după masă.

3. Ameţeală

Din cauza dezechilibrelor sucurilor digestive, vei simţi o uşoară senzaţie de ameţeală, de obicei la primele ore ale dimineţii sau când ai stomacul gol.

4. Abdomen umflat

Senzaţia de abdomen greoi şi plin este un simptom destul de des întâlnit, similar sentimentului pe care îl ai după ce consumi multă apă.

5. Simptome asemănătoare răcelii

Majoritatea bolnavilor de ulcer interpretează greşit simptomele de oboseală, slăbire a organismului, febră sau ameţeală ca aparţinând răcelii.

6. Pierderea apetitului

Durerea ascuţită la nivelul stomacului, în special la câteva ore după masă ar trebui să fie motiv de îngrijorare. Multe persoane care se confruntă cu această senzaţie se tem să mai mănânce sau îşi pierd apetitul.

7. Foame inexplicabilă

La polul opus, durerile cauzate de foame, greu de controlat, sunt asociate cu ulcerul.

8. Pierderea rapidă în greutate

Odată cu pierderea apetitului, poţi pierde rapid în greutate. De asemenea, poţi suferi de ulcer dacă se întâmplă să vomiţi frecvent după ce ai mâncat.

9. Modificarea culorii scaunului

Schimbările apărute la nivelul scaunului, de exemplu de culoare, însoţite de prezenţa sângelui pot fi semnul prezenţei ulcerului, care creşte în dimensiuni.

10. Vomă cu sânge

Voma este un simptom asociat cu ulcerul din cauza nivelului ridicat al sucurilor digestive din interiorul intestinelor şi stomacului. Dacă constaţi că voma este însoţită de sângerări, ulcerul este în stare avansată şi trebuie să mergi cât mai rapid la doctor.


Sursă foto: ladycarehealth.com