Primul vizat este părul. Odată ajunsă acasă,vei fi nemulţumită de uscăciunea lui. Era destul de greu să reziste la soarele arzător al verii. L-ai vrea la fel ca început,moale ca mătasea la atingere. Nici să nu gândeşti să-l tunzi! Mai bine ai căuta o mască pentru a-l regenera. Acţionează în numai trei minute,hrăneşte părul şi-l face uşor de descurcat. Nu va mai fi aspru şi tern.

2-Menţine-ţi bronzul mai mult

Ai vrea să dureze la nesfărşit nuanţa aurie a pielii tale,atât de frumoasă şi obţinută cu greutate. Chiar o eternitate nu e posibil,dar poţi apela la câteva trucuri pentru a te bucura de ea mai mult timp. La duşul de fiecare zi,nu folosi apa prea fierbinte care usucă pielea sau exfloliantul pentru corp şi nici nu insista să freci pielea prea mult cu buretele de baie. Nu uita de loţiunea hidratantă pentru corp! Va ajuta pielea să nu se exfolieze în exces. De asemenea,pentru epilat,e bine să recurgi la creme epilatoare sau la un epilator.

3-Profită de ultimele zile de soare

Nu sta în casă în timpul liber. Se poate să te fi oboist călătoriile verii,dar dacă te rezumi doar la traseul casa şi serviciu,sigur vei fi demoralizată de venirea toamnei. Aşa că ieşi la plimbare şi fă mişcare în aer liber acum cât zilele sunt încă însorite! Menţine-ti corpul tonifiat mergând pe jos,. În felul ăsta te vei bucura şi de schimbările frumoase ale toamnei,de frunzele şi de culorile ei.

4-Nu sări peste micul dejun!

În vacanţă ai avut destulă vreme pentru a putea lua micul dejun în linişte. Acum,odată întoarsă în vâltoarea treburilor cotidiene,nu renunţa la acest bun obicei! Trezeşte-te cu 15 minute mai devreme. Va fi dificil la început,dar vei începe ziua cu dreptul. Include şi 2-3 morcovi! Conţin betacaroten şi te ajută să-ţi păstrezi bronzul.

5-Mini-vacanţe în week-end

Dacă vacanţa s-a sfârşit,dar tot mai ai energie pentru a călători,nu te întrista! Foloseşte sfârşiturile de săptămână şi prefă-le în mici vacanţe,mergând la munte sau într-un oraş pe care îţi doreai de mult să-l vizitezi. Nici n-ai nevoie de foarte mulţi bani dacă ai un prieten sau o rudă care te poate găzdui acolo sau dacă iei ceva de mâncare la tine.

6-Răsfăţ la tine acasă

Serile după serviciu,le poţi transforma în clipe de relaxare. O baie cu spumă sau cu sare de baie cu arome calmante de lavandă,salcâm sau valeriană te va face să te simţi răsfăţată ca într-o vacanţă.

7-Lectură plăcută

Dacă în concediu puteai citi ore în şir fără oprire,nu înseamnă că odată întoarsă acasă nu poţi continua să te bucuri de cărţile tale favorite. Foloseşte timpul în care călătoreşti către serviciul şi serile,înainte de culcare,pentru a te relaxa cu o carte bună!

8-Parfum de vară pentru vremuri reci

Păstrează acelaşi parfum îmbietor care te-a însoţit vara peste tot în vacanţa ta. Îţi va aminti de locurile frumoase unde te-ai simţit minunat. Retrăieşte clipele petrecute departe de casă!

9-Nu uita de picioare!

Ai profitat de fiecare petic de nisip sau de iarbă pentru a sta desculţă şi a simţi natura. Continuă masajul relaxant al nisipului şi acasă. Şi,cum vei reveni la pantofii cu toc şi la încălţămintea care va încorseta iarăşi picioarele,în unele seri îţi poţi face timp pentru un gomaj,apoi un masaj calmant. La final,foloseşte o cremă pentru picioare!

10-Rămâi alături de prieteni!

Dacă ţi-ai petrecut concediul cu prietenii,nu uita de ei până la anul sau până de sărbători. Plănuiţi noi ieşiri în oraş şi excursii! În felul ăsta veţi menţine o relaţie mai apropiată şi veţi avea parte mereu de momente de relaxare care vă vor da mai multă energie pentru activităţile zilnice.