1. Caută albumele cu fotografii

Ridică-ţi moralul răsfoind albumele cu fotografii din vacanţe,în loc să apelezi la dulciuri. Nu vei găsi ceva mai plăcut de făcut decât să rememorezi momentele frumoase petrecute în concedii. Există şi un studiu al cercetătorilor din Marea Britanie care arată că fotografiile alungă tristeţea cu 11% spre deosebire de ciocolată.  

2. Ronţăie câteva nuci

Nucile sunt extraordinare când simţi că te-a cuprins melancolia. Cunoscute ca antidepresive,nucile sunt delicioase,mai ales în salate şi te menţin în formă maximă.

3. Înconjoară-te de miresme înviorătoare

Simţurile influenţează mult starea de bine,cu atât mai mult cel olfactiv. Un miros neplăcut îţi dă imediat o stare proastă,pe când o aromă dulce sau fresh te destinde. În zilele în care tristeţea şi grijile te împovărează,alege parfumuri sau odorizante cu aromă de portocală sau lavandă,care calmează.

4. Detensionează-te prin căldură

Dacă te afli într-o încăpere rece şi te simţi tensionată,puţină căldură te va relaxa şi-ţi va aduce confortul de care ai nevoie să te linişteşti. O ambianţă plăcută,caldă îţi ca decontracta musculature,exact ce ai nevoie să te simţi mai bine.

5. Fă o plimbare

Chiar dacă iarna îşi intră treptat în drepturi,o plimbare te poate ajuta să-ţi pui gândurile în ordine şi să te simţi mai bine. Dacă vei face asta când încă este lumină afară,este cu atât mai bine. Lumina naturală alungă depresia şi anxietatea.

6. Pune lucrurile în ordine

Dezordinea care te încoajă la serviciu sau acasă amplifică starea de rău. În loc să laşi curăţenia pe a doua zi,începe chiar de azi să scapi de maldărele de hârţoage care ocupă biroul,de vasele adunate în chiuvetă sau de hainele lăsate pe tot prin casă. La sfârşit,vei fi oboist,dar şi mai liniştită,privind în jur cum fiecare lucru este la locul lui.

7. Zâmbeşte

Când totul îţi merge prost,nu-i nimic mai greu decât să zâmbeşti şi totuşi,este cea mai bună metodă să depăşeşti situaţia. Nu ajută cu nimic să te superi. Până la urmă toate necazurile sunt trecătoare,deci la ce bun să nu zâmbeşti şi să uiţi de griji?

8. Caută o comedie nouă

Tristeţea o poţi alunga foarte uşor cu ajutorul unor filme care te fac să râzi. Măcar o dată pe săptămână,vezi o comedie. E cel mai bun „medicament” contra tristeţii,dar şi ieşirile cu prietenii apropiaţi în timpul cărora poţi râde din tot sufletul.

9. Găteşte cu dragoste

Renunţă la interdicţiile culinare şi prepară ceva de care îţi era poftă de mult sau care îţi aduce aminte de momente frumoase,de copilărie. Pregăteşte acel fel cu toată dragostea,ascultând muzică şi împarte-l apoi cu cineva drag.

10. Cumpără ceva nou

Orice supărare va trece ca şi cum n-a fost când te plimbi prin magazine,cu atât mai mult când iei măcar un singur lucru care îţi face plăcere. Poate fi ceva de îmbrăcat sau un obiect de decor pentru casă sau pentru birou,oricare dintre ele te vor face cu siguranţă să te simţi cu mult mai bine decât înainte să porneşti la cumpărături.