1. Alegerea greşită a şamponului

Alegerea şamponului potrivit este crucială pentru întreţinerea părului tău. Ca să eviţi deteriorarea firului de păr,asigură-te că şamponulţi se potriveşte.

2. Îţi speli părul prea des sau prea rar

Frecvenţa cu care ar trebui să îţi speli părul ţine de o serie de factori,care diferă de la caz la caz,cum ar fi în funcţie de tipul de păr sau de calitatea apei pe care o foloseşti. Dacă de exemplu faci parte din categoria celor cărora li se îngraşă părul repede,este recomandat să îţi speli părul o dată la 1-2 zile.

3.  Aplici incorect şamponul

Piaptănă-ţi bine părul înainte de a începe şamponarea. Cantitatea de şampon folosită depinde de lungimea părului tău. Ai grija să nu foloseşti prea mult produs. Pune şamponul în palme,apoi freacă-le până obţii o spumă. Aplică şamponul întâi la rădăcini,masează-le cu buricele degetelor,cu mişcări uşoare,fără să zgârii scalpul cu unghiile. Clăteşte şi fă acelaşi lucru,dar pe lungimea firului de păr. Dacă este nevoie,repetă încă o dată procedura.

4. Uiţi să îţi hidratezi părul

Părul se deshidratează extrem de rapid,însă poţi să-l ajuţi să arate bine folosind balsam şi mască destinate acestei probleme. Aplică balsam la finalul fiecărei spălări şi foloseşte mascăo dată la 2-3 zile,însă aplic-o doar pe lungimea firului de păr,nu şi la nivelul scalpului.

CIteşte şi:Ştii ce şampon sa foloseşti?

5. Temperatura apei

Multe persoane aleg o temperatură mult prea ridicată a apei,însă nu îşi dau seama că fac poate cea mai gravă greşeală. Dacă ai părul vopsit,apa fierbinte distruge culoarea şi activează glandele să producă ulei în exces. Foloseşte în schimb apa călduţă şi aşa vei reuşi să îndepărtezi murdăria şi să îmbunătăţeşti circulaţia sângelui. La final este recomandat să clăteşti părul cu apă rece dacă vrei să dai strălucire părului tău.

6. Îţi usuci părul cu prosopul

După ce ţi-ai spălat părul,stroace excesul de apă cu mâinile,fără a roti părul şi astfel să îl rupi,apoi înfăşoară-l într-un tricou vechi de bumbac. Pe lângă faptul că acesta absoarbe rapid excesul de apă,nu îţi distruge foliculii aşa cum o face prosopul.

7. Periaj agresiv şi prea des

Părulperiat prea des îşi pierde elasticitatea şi devine mai firav. În niciun caz nu îţi pieptăna părul atunci când este ud,aşteaptă să se usuce. Începe cu mişcări delicate,pe şuviţe mici de păr,dinspre vărfuri către rădăcini.

8. Foloseşti prea multe produse de styling

Uscătorul de păr,placa,ondulatorul şi alte aparate similare pot duce la uscarea excesivă a părului şi implicit la deteriorarea acestuia. Dacă nu poţi să renunţi la ele,atunci nu uita să aplici de fiecare data un produs de protecţie termică pe întreaga lungime a firului de păr.

9. Utilizarea incorectă a uscătorului de păr

Înainte de a folosi uscătorul de păr,usucă-l parţial cu ajutorul unui tricou vechi. Apoi,aplică jetul de aer al uscătorului reglat la o temperatură medie,nu foarte fierbinte,la o distanţă de aproximativ 20 de cm. Începe de la rădăcini către vârfuri,iar la final răsfaţă-ţi părul cu un jet de aer rece pentru a-l face să  strălucească.

10.  Dietă nesănătoasă

Poate că ai respectat toţi paşii,însă tot nu eşti mulţumită de rezultate. Te-ai gândit că poate fi vorba de o dietă dezechilibrată? O dietă nesănătoasă şi slabă în vitamine,minerale şi proteine poate fi cauza pentru care părul tău nu arată bine. Un alt motiv poate fi şi lipsa de zinc,dar dacă vrei să eviţi aceste deficienţe,include în meniu tău zilnic:ouă,fructe de mare,avocado,terci de fulgi de ovăz,prune. Nu uita nici de fier şi calciu pe care le găseşti în:peşte,alune,ficat,grâu şi hrişcă.

11. Dormi cu părul desprins

Dacă ai părul lung,ar trebui să prinzi înainte de culcare,cea  mai bună variantă ar fi să îl împleteşti. Acest obicei te va ajuta să scapi de dimineţile în care te trezeşti cu părul electrizat şi în toate direcţiile,cu alte cuvinte îţi va lua mai puţin timp să te aranjezi!

CIteşte şi:Trucuri rapide de a-ţi aranja părul când eşti pe fugă

sursă foto:Pinterest