Cocosul,pe numele său oficial Cocos Nucifera,creşte din abundenţă în Malaezia,Polinezia,Asia de Sud-Est,Caraibe şi în alte zone tropicale. Întâlnit pentru prima oară de către cuceritorii spanioli,aceştia au denumit minunatul fruct cocos,deoarece considerau că seamănă cu o faţă zâmbitoare.

Cocosul a fost apreciat pentru proprietăţile sale încă din vechi timpuri,numele său în sanskrită se traduce ca fiind "acela ce oferă toate cele necesare vieţii". Asta deoarece cocotierul are multiple întrebuinţări:oferă hrană (pulpa,laptele folosit pentru supe şi curry,uleiul pentru prăjeli),hidratare (apa şi laptele),serveşte la îndulcirea diverselor preparate,aplicat topic protejează pielea de razele UV,iar din frunzele sale sunt împletite coşuri,decoraţiuni şi accesorii.

Dintre numeroasele sale beneficii enumerăm:

1. Luptă eficient împotriva infecţiilor de orice natură! Acidul lauric,un acid gras unic,prezent din abundenţă în special în uleiul de cocos,neutralizează diverşi patogeni:bacterii,viruşi şi fungi. Este eficient în special împotriva stafilococilor şi a fungului Candida alibicans (responsabil de dezvoltarea candidozelor genitale,orale,ale pielii,apariţia problemelor digestive grave,a dezechilibrului dintre bacteriile bune şi cele rele în intestine şi poate produce complicaţii în cazul persoanelor cu un sistem imunitar compromis).

Citeşte AICI mai multe despre acest fruct-minune.