Cele 13 tipuri de cancer pot afecta mai multe zone ale corpului, precum creierul, esofagul, sânii, vezica biliară, stomacul, pancreasul, ficatul, rinichii, ovarele, uterul sau colonul.


În cadrul conferinţei pentru prevenţia şi controlul cancerului, doctorul Lisa Richardson a subliniat faptul că există dovezi clare conform cărora pierderea în greutate poate reduce riscul apariţiei în cazul câtorva tipuri de cancer.


Deşi rata unor noi tipuri de cancer s-a micşorat în comparaţie cu anii `90, creşterea celor corelate cu obezitate şi un stil de viaţă nesănătos încetinesc acest proces.


În Africa de Sud rata cancerului este în continuă creştere, unul din 4 oameni fiind afectaţi de acestă boală, fie direct, fie prin intermediul unui membru din familie. Aproximativ 90% dintre factorii care pot determina apariţia cancerului ţin de stilul de viaţă şi de factorii de mediu, precum fumatul, dieta şi lipsa mişcării.


Cu excepţia cancerului de colon, cazurile de cancer apărute din cauza surplusului de kilograme a crescut.


În urma studiilor, care s-au extins pe o perioadă de câţiva ani, s-au făcut statistici care au descoperit că 55% dintre femei şi 24% dintre bărbaţi care au avut cancer erau supraponderali. Totodată, persoanele de culoare albă şi cele de culoare neagră au un risc mai crescut să dezvolte cancer decât alte rase.


Centrul de Cercetare al Cancerului la nivel mondial estimează că aproximativ 20% dintre cazurile de cancer sunt cauzate de o combinaţie de factori, printre care se numără excesul de greutate, sedentarismul, consumul de alcool în exces şi nutriţia deficitară.

Sursa foto: health.com