Potrivit unui nou studiu realizat la Universitatea Exeter,15 minute de mers pe jos a redus pofta de dulciuri la peste 50% dintre participanţi. Participanţii,consumatori de ciocolată,au fost rugaţi să efectueze anumite tipuri de exerciţii.

Din rezultatele studiului reiese că pentru a rezista tentaţiei de a consuma ciocolată este suficient să facem scurte plimbări,pe parcursul unei zile. 

Cei care au făcut sport înainte de a începe să lucreze au consumat în jur de 15 grame de ciocolată,spre deosebire de cei care nu au făcut sport înainte de a depune efort mintal. Persoanele din cel de-al doilea grup au consumat cu 13 grame mai mult,spre deosebire de participanţii din primul grup.

" Gustările bogate în calorii, precum ciocolata, luate la serviciu, în timp ce lucrăm poate deveni un obicei nefast, căruia să nu îi dăm importanţă, deoarece suntem ocupaţi cu alte lucruri. Însă, cu timpul, consumul excesiv de ciocolată duce la creşterea în greutate. Majoritatea persoanelor consumă ciocolată la serviciu pentru a face faţă stresului şi a se încărca cu energie",afirmă autorul studiului,Adrian Taylor.