Conform ultimelor studii ştiinţifice,după ce ai mâncat,creierului îi trebuie 20 de minute în plus,faţă de stomac,ca să simtă şi să înregistreze senzaţia de saţietate.

Din cauza acestei diferenţe,mănânci mai mult şi iei în greutate. Soluţia este simplă:dacă-ţi schimbi modul de a mânca şi adopţi câteva tabieturi de exact 20 de minute,vei ajunge la greutatea dorită.

20' Pauza de masă mai lungă

Fie că este vorba despre micul dejun, despre prânz sau despre cină, nu-ţi faci timp niciodată ca să mănânci în tihnă.

Înghiţi totul în mare viteză, grăbită să ajungi la serviciu sau să rezolvi nu ştiu ce problemă. Aşa acumulezi kilogramele în plus.

De aceea, prima regulă este să găseşti pentru fiecare masă minimum 20 de minute, ca să mănânci într-un ritm mai lent.

20' Mănâncă singură

Nutriţioniştii au descoperit că,atunci când mâncăm împreună cu o persoană,consumăm cu 24% mai multe calorii,cu două consumăm cu 41% mai mult,iar cu şase,cu 76% mai mult.

Motivul? Cu cât sunt mai mulţi oameni la masă,cu atât controlăm mai greu cantitatea de alimente pe care o înghiţim. Iată de ce trebuie să iei singură masa de prânz sau cina.

20' Culcă-te mai devreme

Bagă-te în pat cu 20 de minute mai devreme în fiecare seară şi dormi minimum 8 ore.

Conform studiilor, lipsa de somn creşte nivelul de grelină, hormonul care declanşează senzaţia de foame şi aşa mănânci mai mult.

În plus, dacă ţii o dietă, dar nu dormi suficient, slăbeşti din masa musculară, nu din grăsime.

20' Bea o ceaşcă cu ceai verde

O ceaşcă cu ceai verde,cald şi neîndulcit,băută cu 20 de minute înainte de masă,te ajută să mănânci jumătate din ce mâncai înainte. ­

Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietăţile lui dietetice,însă pu­ţine dintre noi ştiu că el grăbeşte arderile grăsimilor,di­­minuează ape­titul şi sti­mulează metabolismul.

20' Ia-ţi o pauză de respiraţie

În fiecare zi, ai parte de situaţii stresante şi ele îţi afectează silueta. Asta pentru că grăsimile consumate nu mai trec în sânge pentru a fi metabolizate, ci se depun în ţesutul adipos.

Tocmai de aceea, ia-ţi zilnic o pauză de 20 de minute şi plimbă-te respirând profund. Acest exerciţiu te va ajuta să controlezi mai bine nivelul de stres, iar oxigenul va antrena arderile grăsimilor.

20' Răsfaţă-te cu o baie caldă

O baie fierbinte de 20 de minute te va ajuta să elimini multe toxine şi grăsimi din organism.

Dacă apa are 38º,aceasta creşte cu un grad temperatura corpului,ceea ce dublează viteza reacţiilor chimice din corp,adică grăbeşte metabolismul şi antrenează arderea grăsimilor.

Important este şi efectul de drenaj pe care-l au substanţele active din alge asupra ţesutului adipos.