Superstiţii din popor despre ghinion

1. Din bătrâni se spune că,dacă te apucă din senin o durere puternică de cap,însoţită de stări de vomă,dacă îţi ţiuie urechile şi caşti des,mai mult ca sigur eşti deocheată. Remediile erau descântecele şi rugăciunile.

2. Dacă în timp ce te îţi aranjezi părul scapi pieptenele pe jos,nu este semn bun,căci în curând vei trăi o supărare.

3. Să spargi o oglindă, potrivit unor superstiţii din popor, este de rău augur,căci vei avea şapte ani de ghinion. Din fericire,există şi metode prin care poţi să înlături din efectele negative. O tradiţie spune că trebuie să aduni toate cioburile şi să le arunci într-o apă curgătoare,pentru a spăla ghinionul.

4. Ai grijă pe unde deschizi umbrela,! În niciun caz nu în casă! Se spune că,în vechime,oamenii foloseau umbrela numai pentru a se proteja de soare,de aceea este de rău augur să deschizi o umbrelă într-un loc întunecat,unde nu pătrund razele soarelui,cum este interiorul casei.

5. Una dintre cele mai cunoscute superstiţii din popor e aceea că, dacă vrei să eviţi o ceartă cu partenerul sau cu un amic, ai mare grijă să nu verşi sare sau piper pe masă. Dacă totuşi ai făcut acest lucru,adună tot ce ai vărsat şi aruncă peste umăr.

Superstiţii din popor cu ziua de vineri

6. Mergi la ziua de naştere a cuiva sau pur şi simplu la o nuntă? Să nu faci cadou cuţite,o valiză,creioane,fulare,umbrele,batiste,perle negre,farfurii sau papuci,. Aceste obiecte pot aduce ghinion persoanei căreia i s-au dăruit, potrivit unor superstiţii din popor.

7. Se spune că dacă ai luat mâncare la pachet la serviciu şi nu ai apucat să o consumi,nu trebuie să o aduci acasă şi să o mănânci,căci vei rămâne necăsătorită,fiindcă “ se întoarce sortitul de la tine”.

8. Ai fost la cumpărături şi ţi-ai luat o preche de pantofi? Nu-i pune pe masă după ce ai ajuns acasă,pentru că aduc ghinion:ori te cerţi cu cineva apropiat,ori poţi avea probleme la serviciu.

9. Alte superstiţii din popor spun că dacă te mănâncă sau dacă îţi ţiuie urechea stângă,un cunoscut te vorbeşte de rău.

10. Vrei să pleci într-o călătorie? Ai grijă să nu-ţi începi sejurul într-o zi de vineri, căci se spune că vei avea o călătorie neplăcută.


Superstiţii din popor cu noroc

1. Îţi iese în cale cineva care duce o găleată plină cu apă? Tot restul zilei o să ai parte de întâmplări fericite.

2. Fetele nemăritate pot afla cine le este ursitul,dacă dorm cu o oglindă sub pernă. Unele superstiţii din popor spun că-şi vor visa alesul.

3. Este semn bun dacă te mănâncă talpa piciorului drept,căci vei pleca într-o călătorie plăcută foarte curând.

4. Ţi se zbate ochiul drept? În scurt timp vei avea parte de un eveniment fericit.

5. Vrei să ţi se îndeplinească o dorinţă? Pune-ţi pe inelarul de la mâna stângă verigheta unei femei măritate,învârţe-o de trei ori şi,curând,dorinţa ta va deveni realitate.

Credinţe din popor despre plantarea de copaci

6. Tradiţia spune că plantarea unui copac aduce noroc. Dacă vrei să ai fericire în familie sădeşte un mesteacăn,dacă vrei să ai preieteni devotaţi sădeşte un plop,nucul aduce sănătate,iar stejarul atrage o iubire sinceră, spun unele superstiţii din popor.

7. Din bătrâni,se spune că daruri precum un şal,un pahar de cristal,o lampă,o carte,o pereche de mănuşi sau un tablou înrămat poartă noroc.

8. Dacă,în timp ce te afli la masă verşi un pahar de vin,vei traversa o perioadă veselă în viaţă.

9. Ai găsit o potcoavă? Acesta este un semn de mare noroc, potrivit unor superstiţii din popor, de aceea trebuie să o păstrezi,eventual deasupra uşii,dar trebuie să o ţii neaparat cu deschizătura în sus,ca să nu fugă norocul.

10. Ţi-a picat o geană? Ia-o şi pune-o pe dosul palmei,pune-ţi o doriţă după care arunc-o peste umăr. Dacă a zburat de pe umăr,atunci dorinţa ţi se va împlini.