2012: Începutul unei noi ere?

1 48152 original jpg jpeg

Misterul din jurul anului 2012 ne preocupă tot mai mult, pe măsură ce ne apropiem de „deznodământ”, iar întrebările sunt tot mai numeroase. Să încercăm să găsim împreună câteva răspunsuri.

În ultima vreme,cele mai multe teorii alarmiste referitoare la „Sfârşitul Lumii” au fost înlocuite cu explicaţii din toate ariile ştiinţifice. Specialişti din mai multe domenii (astronomie,astrofizică,geologie,astrologie) încearcă să ne facă să înţelegem ce se va întâmpla de fapt în 2012.

Un sfârşit sau un nou început?

Potrivit calendarului mayaş,21.12.2012 este sfârşitul unui ciclu universal de 26.000 de ani. Iniţial,acest lucru a fost interpretat de unele voci ca fiind „Sfârşitul Lumii“,apoi în opinia altora a apărut ca momentul care deschide o perioadă de tranziţie către ceea ce mayaşii numeau „Era Itza”,o perioadă de înţelepciune şi de iluminare a conştiinţelor.

Coincidenţă sau nu,astrofizicienii de la Fort Lauderdale,din Florida (SUA),au ajuns la concluzia că Pământul este pe punctul de a-şi încheia mişcarea care-l pune pe aceeaşi axă cu Soarele şi cu centrul Căii Lactee,eveniment care are loc o dată la 26.000 de ani.Ce-i cu semnele rău prevestitoare?

De aici putem deduce că este vorba despre începutul unui nou ciclu de evoluţie,nu de „Sfârşitul Lumii”.

Şi totuşi,de unde atâtea catastrofe care-i duc cu gândul pe cei mai prăpăstioşi către o Apocalipsă inevitabilă? Se pare că fiecare încheiere a unui ciclu este însoţită de aceste fenomene dezastruoase,pentru că există nişte tipare care se repetă în natură.

Această tranziţie este crucială pentru omenire,iar greutăţile pe care le întâmpinăm acum sunt doar o parte infimă a transformărilor care vor avea loc începând din 2012. Iar toate aceste schimbări se spune că sunt menite să ne ducă spre o nouă eră.

Totuşi,nu dezastrele naturale sunt cele care ameninţă cu adevărat existenţa vieţii pe Terra,ci creşterea demografică şi epuizarea resurselor naturale.

Cu alte cuvinte,sfârşitul lumii pe care o cunoaştem acum va fi posibil doar dacă omenirea nu se transformă şi nu va pune mai mare preţ pe latura spirituală a existenţei decât pe cea materială.

Şi pentru că nu ştim cu certitudine la ce să ne aşteptăm,suntem încurajaţi să ne rugăm şi să medităm. Potrivit unor astrofizicieni,conştiinţa noastră are capacitatea de a modifica lucrurile din jur.

Este dovedit ştiinţific că avem capacitatea de a influenţa lumea prin gândurile noastre şi nu ar trebui să subestimăm forţa emoţiilor. Vom trece aşadar printr-o perioadă de purificare,la finalul căreia vom putea păşi într-o altă realitate,unde spiritualitatea şi înţelepciunea vor fi privilegiate?

Unii spun că da. Însă nu vom putea păşi în noul ciclu pregătiţi dacă nu acordăm mai multă importanţă valorilor spirituale. Şi se pare că nu avem de ales,căci nimic nu va mai fi după 21.12.2012 la fel ca înainte…

În 16 şi 17 august 1987 a avut loc un eveniment special:prima mare meditaţie mondială pentru pace. Evenimentul a fost numit „Convergenţa Armonică” şi a marcat ultimii 26 de ani din ciclul de 26.000 de ani.

Un nou curent astrologic

Tot mai mulţi astrologi cred că suntem pe punctul de a intra într-o nouă eră astrologică. Deşi potrivit calculelor astrologice tradiţionale,mai sunt cel puţin 200 de ani până va debuta Era Vărsătorului,noul curent de astrologie spiritualistă dă ca dată certă pentru începutul noii epoci anul 2012.

Vom rămâne în Era Vărsătorului 2.167 de ani,iar în acest nou ciclu viaţa va fi cu totul şi cu totul diferită faţă de ceea ce cunoaştem până acum. În ce sens,rămâne însă de văzut...



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg