De la suflet la suflet

În secţia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni sunt internaţi anual 2500 copii,diagnosticaţi cu forme diferite de cancer. Tratamentele complexe şi imunitatea scăzută nu le permit celor mici să se joace afară şi,de multe ori,chiar şi interacţiunea cu alţi copii le este interzisă.

„O postare pe Facebook şi sprijinul celor peste 12.000 de prieteni virtuali ai asociaţiei care au distribuit apelul nostru ne-au ajutat să strângem în două săptămâni televizoarele necesare”,spune Carmen Uscatu,preşedinte al Asociaţiei Dăruieşte Viaţa. ”Mulţumirile noastre se îndreaptă acum către toţi cei care au contribuit la această campanie,atât persoane fizice,cât şi companii. Retailerul DOMO s-a alăturat campaniei,donând acestei cauze 12 televizoare noi,marca LG. Poveştile celor care au donat sunt emoţionante şi ne-au arătat că ideile frumoase,cu suflet,sunt la fel de importante ca sprijinul material:mama unei fetiţe care s-a tratat de leucemie a donat din puţinul ei,chiar dacă este şomeră;un medic dintr-o clinică privată,care a făcut rezidenţiatul în clinica de oncologie de la Fundeni,şi-a mobilizat colegii să doneze;un român din străinătate s-a ras în cap când a strâns bani pentru donaţie de la prieteni,în semn de mulţumire şi de solidaritate cu copiii bolnavi”.  

Şi companiile se implică

Conform declaraţiilor specialiştilor săi în marketing,compania DOMO se implică activ în comunităţile în care activează,răspunzând unor nevoi concrete identificate în societate – de aceea a răspuns pozitiv apelului transmis de Asociaţia Dăruieşte Viaţa.

O parte din banii strânşi din donaţiile făcute de persoane fizice şi companii în contul asociaţiei au fost folosite pentru montarea televizoarelor în saloane.

Companiile pot alege să redirecţioneze trimestrial 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Dăruieşte Viaţa,ale cărei proiecte continuă sa modernizeze secţiile de oncologie din România.

Despre Asociaţia Dăruieşte Viaţa

În noiembrie,2013 Asociaţia Dăruieşte Viaţa a lansat Bursa de Fericire,platforma online de strângere de fonduri ce transparentizează investiţiile companiilor sau persoanelor fizice în proiectele pentru dotarea şi modernizarea centrelor oncologice din România. Până acum,investiţiile la Bursa de Fericire au depăşit suma de 1 milion de euro. Pentru mai multe detalii despre proiecte dar şi despre modalităţile de a investi în susţinerea pacienţilor cu cancer,accesaţi:www.bursadefericire.ro.


Citeşte şi:

Cântare caritabilă pentru copiii nevoiaşi

Cum îl pregăteşti pe copil pentru primul an de şcoală