Totul este gândit,nu considera moda de la malul mării o conspiraţie menită să te facă să cheltui la minimum doi ani,bani pe “recuzită”. Tot acest plastic colorat,precum şi rafia,sfoara şi pluta,sunt materiale destinate strict vacanţei tale,datorită locului în care te afli. Acestea nu se rup,nu se decolorează şi chiar dacă îţi achiziţionezi unele doar de sezon,ieftine şi necalitative,nu vei suferi în urma pierderii lor,precum a-i face-o după perechea ta preferată de sandale.

Pălăria de paie

Borurile late îţi vor apăra de soare,umerii,iar paiele din care este făcută pălăria,îţi va proteja capul. Nu ştiu dacă ai avut vreodată insolaţie,însă nici nu-ţi recomand! Cele două zile la malul mării trebuie petrecute cumpătat şi cu mare grijă. Soarele nu mai este ca atunci când eram mici!

 

Şlapii de plajă

Chiar dacă ţi se pare ciudat poate,să umbli pe străzi în papuci,nu uita că nu mai eşti în oraş,ci la mare. Aici trebuie să optezi în primul rând pe comoditate şi mai apoi,pe aspect. Pe lângă faptul că încălţările pe care le porţi în oraş se pot rupe sau desface,din cauza nisipului,mai rişti să le şi decolorezi,tot datorită apei sărate,a nisipului şi a soarelui în care vor sta,în tot acel timp preţios în care tu te bronzezi.  

 

Geanta de rafie

Aşa cum spuneam mai sus,lasă acasă geanta de oraş. Toată măiestria cu care a fost manual făcută se va duce pe apa sâmbetei sau,mă rog,a valurilor mării,o dată ce pielea din care este confecţionată va sta mai mult de o oră în soarele torid! Alege,în schimb,o geantă din rafie sau chiar din pânză şi bucură-te de zilele libere!