Posibil să nu te simţi bine la început

Unele femei au dureri la primul contact sexual după naştere din cauza nivelului scăzut de estrogen care afectează elasticitatea ţesuturilor vaginale. Nivelul estrogenilor scade imediat după naştere şi rămâne la fel şi în timpul alăptării. Atunci când o femeie începe să alăpteze, scăderea estrogenului combinată cu nivelurile ridicate de prolactină şi oxitocină poate provoca simptome asemănătoare menopauzei, adică transpiraţii nocturne, bufeuri, uscăciune vaginală şi durere. Când eşti pregătită, apelează la 3 ingrediente speciale: un pahar de vin, simţul umorului şi lubrifiant.

Sexul este important acum

Dacă nu există apropiere fizică, cuplurile încep să se simtă precum colegii de cameră, iar sentimentul de îndepărtare poate duce la resentimente. Există persoane care un fac sex nici la 6 luni de la venirea pe lume a copilului, iar atunci un e deloc surprinzător dacă relaţia nu mai funcţionează. Sexul regulat vă apropia din nou, vă va binedispune şi va face ca orice tensiune dintre voi să dispară.

După a doua sarcină va fi mai bine

După ce veţi dormi din nou împreună şi veţi relua tabieturile voastre e posibil ca la scurt timp să apară a doua sarcină şi sentimentele legate de sex să revină. Daţi-vă timp pentru a vă vindeca literalmente, dar şi pentru a vă adapta la noile reguli. Fiţi cinstiţi şi deschişi unul cu celălalt şi amintiţi-vă că deşi uneori nu veţi avea chef de sex, veţi fi cu adevărat bucuroşi după ce veţi avea din nou momentele voastre de intimitate.