Deşi nu există nicio modalitate de a face ca problema articulaţiilor dureroasesă dispară pentru totdeauna,cercetările arată că anumite alimente,aşa numitele anti-inflamatorii,precum uleiul de măsline,nucile şi peştele,pot ajuta. În timp ce altele pot face rău.

Dacă mănânci aceste alimente zi de zi,ai putea agrava durerile cauzate de artită sau alte afecţiuni ale articulaţiilor.

Roşiile

Deşi roşiile sunt de obicei considerat a fi anti-inflamatorii,cei care suferă de un anumit tip de artrită,numită gută,au crezut mult timp că ele declanşează de fapt durerile articulare,iar cele mai noi cercetări arată că această convingere este întemeiată. Cercetătorii au analizat datele de la 12.720 de oameni care nu au avut gută şi care au mâncat regulat roşii,şi au constatat că tomatele au crescut nivelul de acid uric din sângele lor. Acidul uric ridicat este cauza majoră a declanşării gutei. Nu eşti pregătită să renunţi la roşii? Oamenii de ştiinţă spun că nici nu trebuie să faci asta. Doar trebuie să reduci consumul lor.

Uleiurile de soia,porumb şi floarea soarelui

Probabil ai auzit de acizii graşi omega-3 -acele molecule care fac somonul şi nucile atât de bune pentru tine. Dar ai auzit şi de acizii graşi omega-6? Nu este exclus să te numeri printre cei care consumă prea mult omega-6. Deoarece acizii omega-6 se găsesc în uleiul de soia şi în cel de floarea soarelui,iar acestea se folosesc în foarte multe alimente ambalate,este posibil ca dieta ta să conţină de 25 de ori mai mulţi acizi graşi omega-6,decât omega-3. Cercetările arată că orice raport mai mare decât 10 la 1 poate cauza probleme,cum ar fi astmul,bolile cardiovasculare si inflamaţiile. Specialiştii sugerează că cineva cu poliartrită reumatoidă trebuie să aducă raportul până la 2 sau 3 la 1. Nu uita că acizii graşi omega-6 sunt,de asemenea,prezenţi în alimente prăjite,margarină,gălbenuş de ou şi carne. 

Sucurile acidulate

Chiar şi dieta cu sifon are dezavantaje sale. Atunci când cercetătorii au analizat datele de la două studii clinice efectuate pe durata a 30 de ani,au găsit o legătură între consumul de acidulate şi riscuril de a face artrită. Femeile care au băut una sau mai multe doze de suc carbogazos zi de zi au avut un risc cu 63% mai mare de a face artrită,decât cele care nu au băut deloc.