Bine,sunt şi cazuri când oamenii s-au prins că totul se bazează pe principii logice. Înainte să încerci să desfaci o banană în mai multe moduri,un căţel de usturoi şi un cartof fiert în coajă,citeşte acest material şi vei afla maniera corectă de a le îndepărta coaja.

Banana

Când iei o banană în mână,primul gând este cum să o descojeşti fără să o striveşti şi să o rupi. Eventual,să se poate face acest lucru dintr-o singură mişcare.

Te sfătuim să uiţi ceea ce ai făcut toată viaţa,adică să desfaci coaja dinspre coadă,în loc s-o cureţi de la capătul opus. La gât,fructul este uşor închis la culoare şi e bine să îndepărtezi cam un centimetru de miez,pentru că acesta a intrat,cel mai posibil,în contact cu diverşi dăunători.

Nu încerca să o desfaci cu dinţii. Sunt mulţi cei care preferă să descojească o banană astfel,pentru că pare mai uşor aşa. Este greşit.  

Corect este să tragi de coajă de sus în jos. Nu trebuie să ţii fructul cu coada în sus,ci invers. Presează puţin banana şi coaja va ceda singură,fără să fie nevoie să muşti cu dinţii,să bagi unghiile şi să rupi cu grijă,să nu ţâşnească fructul ori să-l faci piure.

Usturoiul

În reţetă ţi se spune că trebuie să descojeşti o căpăţână de usturoi şi te gândeşti cu groază că pierzi ceva timp şi degetele vor mirosi puternic a usturoi. Scapă de aceste neplăceri procedând corect şi,de fapt,alegând varianta scurtă pentru îndepărtatul cojilor de pe căţeii de usturoi. Ia căpăţâna,striveşte-o cu podul palmei şi introdu-o într-un bol cu capac. Amestecă bine şi vei vedea că cojile sar singure de pe usturoi şi le poţi îndepărta foarte uşor.  

Un cartof fiert

De acum înainte,când mai fierbi cartofi în coajă nu te vei mai chinui să îi cureţi cât sunt fierbinţi. Înainte să îi bagi în oală,crestează-le coaja pe lăţime de-o parte şi de alta şi fierbe totul preţ de 15 minute.

După aceea îi scoţi din apa fierbinte şi îi pui pe rând în apă cu gheaţă şi îi laşi să stea câteva secunde (10 secunde). Vei vedea cât de uşor le vei îndepărta apoi coaja.