3 antibiotice naturale despre care probabil că nu ştiai

1 77869 original jpg jpeg

Încă din cele mai vechi timpuri, plantele naturale şi alte ingrediente au fost folosite pentru tratarea mai multor infecţii. Datorită substanţelor nutritive şi proprietăţilor pe care le deţin, plantele medicinale au capacitatea de a întări sistemul imunitar şi de a ne menţine sănătoase.

Iată care sunt remediile naturale care au proprietăţi antibiotice!

Gel de aloe vera, miere şi lămâie

Unul dintre cele mai eficiente antiseptice naturale, datorită conţinutului ridicat de acid salicilic şi lactat de magneziu, care ajută la reducerea durerii şi inflamaţiei şi tratarea gripei şi răcelii, este aloe vera. Mierea este sursă de proteine care luptă împotriva bacteriilor din organism, în timp ce lămâia are proprietăţi expectorante şi antivirale, fiind capabilă să combată congestia.

Ai nevoie de:

- 1 lingură de gel de aloe vera

- sucul de la o lămâie

- 1 lingură de miere

Mod de preparare:

Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredientele într-un bol şi apoi să le amesteci.

Mănâncă o lingură din amestecul obţinut o dată pe zi, timp de trei zile.

Suc de morcovi, portocală şi drojdie de bere

Sucul de morcovi este o sursă naturală de vitamina A şi alcalinizează sistemul circulator. Astfel stimulează, hidratează şi curăţă corpul. În ceea ce priveşte portocalele, ele conţin antioxidanţi şi sunt dezinfectanţi. Şi drojdia de bere? Întăreşte sistemul imunitar datorită efectelor antimicrobiene şi conţinutului său de vitamina B şi zinc. Este remediul ideal pentru tratarea durerii în gât şi congestiei.

Ai nevoie de:

- Sucul de la un morcov

- Sucul de la o portocală

- 1 lingură de drojdie de bere

Mod de preparare:

Amestecă sucul de morcov cu cel de portocale. Adaugă în el drojdia de bere, apoi amestecă.

Se bea dimineaţa înainte de mâncarea micului-dejun.

Ananas

Acest fruct este perfect pentru tratarea alergiilor sinusale şi nazale. Chiar dacă mulţi oameni nu cunosc prroprietăţile ananasului, fructul conţine o cantitate mare de apă, bromelaină – o enzimă care decongestionează sinusurile, plus că tratează retenţia de lichide şi elimină toxinele acumulate în organism.

Mănâncă câte o felie de ananas în fiecare zi. În plus, sucul de ananas este la fel de eficient. Poţi bea un pahar de suc de ananas la mic dejun.

Credit foto: www.steptohealth.com