Batoane cu arahide

Într-un robot de bucătărie,amestecă ¾ cană cu unt de arahide,½ cană stafide,¼ cană cu miere şi ¼ linguriţă de ghimbir până la omogenizare. Transferă într-un castron. Adăugă 2 căni de fulgi de ovăz,1 cană migdale crude prăjite,¾ cană cireşe confiate şi 1/3 cană de ghimbir tocat fin şi se amestecă din nou. Pune într-o tavă. Se presară sare. Se lasă la rece aprox. 2 ore. Se feliază şi vor ieşi 16 batoane.

Valori nutriţionale (pe baton) 229 calorii,6 g de proteine,28 g carbohidrati,5 g de fibre,13 g zaharuri,11,5 g de grăsime,1 g grăsime saturată,29 mg sodiu.

Ciocolată mexicană cu nucă de cocos

Într-un robot de bucătărie,amestecă 2 căni de curmale fără sâmburi,1 cană caju crud,½ cană seminţe de floarea soarelui crude,¼ cană nucă de cocos deshidratată,¼ ceaşcă pudră de cacao,2 linguri ulei de nucă de cocos,1 lingură miere,1 linguriţă scorţişoară şi ¼ linguriţă de ardei iute până se formează un aluat neted. Fă o bilă pe care o dai prin nucă de cocos neîndulcită.

Valori nutriţionale (per porţie) 99 calorii,2 g proteine,13 g carbohidrati,2 g de fibre,9 g zaharuri,5,5 g de grăsime,2 g grăsime saturată,1 mg de sodiu.

Pătrăţele de caise,fistic şi cardamom

Într-un robot de bucătărie,amestecă 3 căni de fistic crud decojit până devine tocat fin. Păstrează o cană de fistic deoparte. Se adaugă 2 căni de caise confiate,1¼ cană de unt de caju,⅔ de ceaşcă seminţe de chia,½ ceaşcă de miere,2 linguriţe extract de vanilie,şi 1 linguriţă de cardamom şi scorţişoară;amestecă până la omogenizare. Tapetează tava cu jumătatea de cană de fistic. Presari amextecul de caise în tavă,apoi adaugi restul de fistic pe partea de sus. Să lasă la rece,aproximativ 1 oră. Se taie în 30 de pătrate.

Valori nutriţionale (per pătrat) 188 calorii,5 g proteine,18 g carbohidraţi,3 g de fibre,11 g zaharuri,12 g de grăsime,1,5 g grăsime saturată,49 mg de sodiu.