Ceaiuri care previn balonarea- Ceaiul de mentă

 

Menta este apreciată atât pentru aroma sa răcoritoare,cât şi pentru proprietăţile medicinale. Tulpina şi frunzele de mentă conţin mentol,o substanţă care are puteri medicinale. În plus,ea are efect analgezic care contribuie la combaterea afecţiunilor digestive,cum sunt balonările şi flatulenţa. Detensionează muşchii tractului digestiv,cee ce contribuie la eliminarea aerului. Infuzează 1 lingură de plantă uscată în apă fierbinte,10 minute. Strecoară şi bea cu înghiţituri mici.

Ceaiuri care previn balonarea- Ceaiul de fenel

 

Seminţele de fenel stimulează digestia,aşadar sunt un ajutor de nepreţuit în timpul sărbătorilor când ai parte de multe mese îmbelşugate. Amestecă cu ½ de linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de seminţe de fenel şi pune-le într-un pahat cu apă. Poţi prepara şi ceai dacă infuzezi 1 linguriţă de seminţe zdrobite într-o cană cu apă caldă. Strecori după câteva minute şi bei ori de câte ori simţi nevoia.

Ceaiuri care previn balonarea  - Ceai din rădăcină de păpădie

 

Deşi păpădia este privită de mulţi doar  ca pe o floare ce creşte pe câmp,ea este un remediu natural eficient împotriva balonării sau a altor probleme digestive. Ceaiul din rădăcină de păpădie poate înlocui cu succes cafeaua de după masă. Păpădia acţionează ca un diuretic,mărind frecvenţa urinării. De asemenea,împiedică organismul să mai reţină apă,fiind în acelaşi timp o sursă de vitamina A şi C,magneziu,calciu şi iod.