Pielea poate fi menţinută tânără, sănătoasă şi frumoasă pentru o perioadă mai lungă de timp când:

-    Există o hidratare internă şi externă
-    Pielea este curăţată şi exfoliantă
-    Eviţi fumatul şi alcoolul
-    Dormi cel puţin 8 ore pe noapte, astfel încât organismul să poată regenera şi repara celulele

Ceaiurile pot fi o completare a ritualului de îngrijire a pielii, plus că te relaxează după o zi lungă de muncă.

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel are proprietăţi antiinflamatoare şi calmante, combătând probleme ca eczeme, acnee, alergii. Ceaiul poate fi băut sau aplicat (rece) pe piele. Recomandate sunt ambele opţiuni. Poate fi direct aplicat pe tegument pentru tratarea problemelor minore, dar poate fi inclus şi în reţeta unei măşti faciale.

Ai nevoie de:

-    ½ ceaşcă ceai de muşeţel
-    ½ lingură miere

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un vas cele două ingrediente şi amestecă cu o lingură până se dizolvă mierea în ceaiul călduţ. Aplică soluţia obţinută pe faţa curată, las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Ceai de păpădie

Datorită substanţelor şi proprietăţilor pe care le deţine, ceaiul de păpădie poate fi folosit pentru tratarea acneei, îmbunătăţind în acelaşi timp producţia de colagen şi elastină. În plus, antioxidanţii pe care-i conţine luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, prevenind astfel liniile fine, coşurile, ridurile din jurul ochilor şi a gurii. Bea în fiecare seară câte o ceaşcă de ceai de păpădie.

Ceai de mentă

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antibacteriene, frunzele de mentă sunt folosite în tratamente destinate acneei. În plus, ceaiul de mentă favorizează hidratarea pielii, controlând cantitatea de sebum produsă de piele.

Pentru cele mai bune rezultate, cufundă o dischetă demachiantă în ceai de mentă şi aplică pe piele. După 10-15 minute, clăteşte cu apă călduţă. Vei observa că pielea va deveni mai catifelată, strălucitoare şi sănătoasă.

Incluzând aceste ceaiuri în rutina de înfrumuseţare este, fără îndoială, o foarte bună alternativă. Pentru a completa beneficiile ceaiurilor, nu uita că trebuie să bei suficient de multă apă, să te demachezi în fiecare zi, să încerci să foloseşti un machiaj cât mai natural, să ai o alimentaţie sănătoasă.


Credit foto: www.besthealthmag.ca