Există mai multe tipuri de ceaiuri care te pot ajuta în caz de artroză – află care dintre ele funcţinează în cazul tău. Reţine faptul că ceaiurile medicinale în cauză nu sunt recomandate dacă eşti însărcinată,dacă suferi de ulcer sau dacă ai glicemie scăzută.

 

Ceai de ghimbir:

Rădăcinile de ghimbir au în componenţă substanţe cu efect antiinflamator. Infuzia de ghimbir ajută,prin urmare,la diminunarea simptomelor artrozei. Poţi să cumperi ghimbir măcinat,gata de utilizat pentru infuzie,sau poţi să prepari tu următorul amestec:

·       O cană de flori de muşeţel

·       O cană de lucernă uscată

·       ¼ cană de rădăcină uscată de ghimbir

·       3 linguri de coajă măcinată de salcie

Combină toate ingredientele,şi păstrează-le într-un borcan de sticlă,la adăpost de lumină şi căldură.

 

Ceai verde:

Are numeroase beneficii,graţie conţinutului mare de antioxidanţi. În afară de efectele binefăcătoare în maladiile cardiovasculare,diabet,cancer,ceaiul verde ajută şi în caz de artroză,prin scăderea inflamaţiei şi umflăturilor articulare.

Bea una-două căni de ceai neîndulcit,zilnic.

 

Ceai din seminţe de ţelină şi Gheara Dracului:

Seminţele de ţelină sunt folosite încă din antichitate în tratamentul artrozei,iar efectele antiinflamatoare ale infuziei de Gheara Diavolului sunt binecunoscute. Prepară următoarul amestec,necesar pentru o cană de ceai:

·       O linguriţă de rizomi uscaţi şi măcinaţi de Gheara Diavolului

·       O linguriţă de seminţe de ţelină

·       O cană cu apă clocotită (plată sau filtrată)

Fierbe ingredientele în apă,timp de 15 minute,strecoară. Bea 2 căni pe zi,timp de o lună,  ca să îţi dai seama dacă simptomele scad în intensitate.