Generează dificultăţi de comunicare

Poate suna ciudat,dar este mai greu să vorbeşti despre sex astăzi decât era în urmă cu câteva sute de ani. Te gândeşti că lumea a evoluat,iar libertatea de exprimare a crescut,însă situaţia nu stă chiar aşa. În general sunt evitate discuţiile despre sex,de teama reacţiei celor din jur,de modul în care vor analiza situaţia şi de eticheta care-ţi va fi pusă. În trecut ideea de a avea relaţii sexuale era asociată cu cea de dragoste şi căsnicie,însă astăzi lucrurile s-au schimbat. S-a produs o emancipare a femeii,care acum are libertatea de a-şi alege partenerii,iar din acest motiv şi societatea este mai critică şi ideea de a vorbi liber despre acest subiect este în cele mai multe cazuri îngrădită.

Căsătoria distruge viaţa sexuală?

În unele cazuri acest fapt este adevărat. Responsabilităţile zilnice,oboseala şi chiar rutina de zi cu zi erodează relaţia,iar în timp dorinţa dispare. Afacerile cu sfaturi pentru condimentarea vieţii sexuale şi a menţinerii flăcării pasiunii aprinsă sunt în plină expansiune exact din cauza complacerii partenerilor în ceea ce priveşte intimitatea. Într-adevăr,căsătoria presupune asumarea unor responsabilităţi,dar nu schimbă sentimentele dintre parteneri.

Adulterul este supraevoluat

În cele mai multe cazuri,infidelitatea conduce la iminentul divorţ. Presupune încălcarea jurămintelor de dragoste,a promisiunilor făcute,iar singura modalitate de recăpătare a demnităţii pare pedepsirea partenerului prin despărţirea de acesta. Specialiştii cred însă că această decizie este una greşită. Infidelitatea este un semn că ceva nu funcţiona în acea relaţie,iar prima măsură care trebuie luată este dialogul între parteneri pentru a descoperi şi rezolva problema,sentimentele fiind cele care trebuie puse pe primul plan şi nu părerea celor din jur care vor judeca diferit situaţia.


Citeşte pe aceeaşi temă:

Ce-şi doresc bărbaţii în pat?

El vrea sex,tu nu ai chef. Ce faci?