În ultimii ani intervenţiile estetice au cuprins şi sectorul braţelor. Tot mai multe persoane vor să-şi remodeleze musculatura mâinilor şi să renunţe la pielea în plus,care atârnă inestetic.

Numărul persoanelor care apelează la astfel de operaţii,spun reprezentanţii Asociaţiei Americane de Intervenţii Plastice,a crescut cu până la 4.000% din anul 2.000,în rândul populaţiei din Statele Unite. O creştere fabuloasă,din păcate.

Există însă o soluţie considerabil mai ieftină,ale cărei rezultate ţin mai mult,dacă ne gândim pe termen lung.

Exerciţiilefizice,special create pentru tonifierea braţelor,trebuie efectuate corect şi,dacă este posibil,în fiecare zi.

Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Un alt fel de genuflexiuni

Stai cu spatele şi îţi sprijini mâinile pe o bancă de abdomene,pe un scaun sau pe o minge de fitness. Te laşi în jos până atingi uşor coapsele cu mâinile,astfel încât corpul formează un unghi drept. Aceasta este poziţia de început.

A doua parte a exerciţiului constă în întinderea picioarelor spre înainte şi lăsarea posteriorului cât de mult posibil,fără să atingi podeaua. Mâinile rămân în aceeaşi poziţie iniţială.

Fă cel puţin trei serii a câte opt exerciţii,apoi creşte numărul seriilor,treptat,până ajungi să faci şase serii.

Ganterele,aliatul braţelor tonifiate

Ţine picioarele uşor fandate spre înainte,mâna dreaptă este sprijinită pe coapsa dreaptă,şi cu o ganteră întinde mâna stângă spre spate,apoi adu-o spre piept,formând un unghi drept.

Lucrezi exerciţiul corect,dacă ţii braţul cât mai aproape de corp. Faci acelaşi exerciţiu cu mâna dreapta. Repetă mişcarea în trei serii de câte opt pentru fiecare mână.

Flotare în triunghi

Stai în poziţie de flotare sau,dacă nu poţi,sprijină-ţi genunchii pe saltea,şi formează cu degetele mari de la mâinişi celelalte degete un triunghi,care să fie paralel cu linia pieptului.

Lasă-ţi corpul uşor,spre podea,dar păstrează în aceeaşi linie coapsele,spatele şi capul. Te ridici şi repeţi exerciţiul. Fă mişcarea în trei serii de câte opt exerciţii.