Printre cei care au înotat pentru cauza organizaţiei s-au aflat muzicianul Zoli TOTH şi alţi susţinători ai Hope and Homes for Children. 

15 înotători au luat startul la Swimathon Bucureşti alegând să susţină cauza copiilor vulnerabili beneficiari ai programelor desfăşurate de Hope and Homes for Children şi să înoate în bazinul olimpic din cadrul Clubului Sportiv Dinamo. Participanţii,organizaţi în trei echipe-Team Hope 1,Team Hope 2 şi UPC Romania for Hope,au avut un singur scop:să înoate cât mai multe lungimi de bazin pentru a strânge banii necesari care să ajute 30 de copii din Bucureşti să rămână alături de familiile lor. 
 
Cei 15 coechipieri au reuşit să parcurgă în total 159 lungimi de bazin în 150 minute (în cadrul a trei serii de înot),animaţi de gândul că,prin efortul lor vor contribui la o viaţă mai bună pentru familiile şi copiii vulnerabili din programele organizaţiei.
 
„Îmi iubesc mult copiii şi tot ce îmi doresc este să îi văd fericiţi alături de mine şi pe deasupra mai sunt şi un împătimit al sportului. Asta m-a determinat să fiu aproape şi de ceilalţi copii care au nevoie de noi pentru a duce o viaţă mai bună şi pentru a rămâne alături de familiile lor naturale unde pot să simtă căldura părintească mai bine decât în oricare alt loc. Experienţa Swimathon a fost una deosebită,m-a bucurat nespus de mult să văd că avem atât de mulţi susţinători,că sunt atât de multi susţinători ai cauzelor prezente la eveniment. Am avut ocazia să cunosc oameni minunaţi adunaţi să susţină cauza Hope and Homes for Children în echipele de înotători formate. Ne-am făcut prieteni noi şi am simţit că fiecare dintre noi am dat totul pentru a înota cât mai multe lungimi de bazin pentru cei 30 de copilasi care aşteaptă atât de mult ajutorul nostru. Pe scurt aş rezuma astfel experienţa Swimathon 2016:o zi foarte faină şi o faptă bună pentru copii”,a declarat Claudiu Haţegan,susţinător al Hope and Homes for Children,despre participarea la Swimathon.
 
Cu banii strânşi de cei 15 înotători,fundaţia va face demersurile necesare pentru a preveni separarea a cel puţin 30 de copii din Bucureşti de familiile lor. Fondurile vor fi folosite pentru a evalua situaţiile specifice fiecărei familii şi a crea planuri de intervenţie specializate,precum şi pentru a le oferi sprijin material şi consiliere sau a le facilita accesul la beneficii sociale,în funcţie de necesităţi.
 
Toţi cei care doresc să sprijine fundaţia mai pot face donaţii pe platforma Swimathon până în 31 iulie pentru a contribui la strângerea sumei de 15.000 de lei pe care şi-au propus-o înotătorii.