1. Fructe pentru ficat gras - Lămâia

Bea un pahar cu apă minerală şi sucul de la o lămâie stoarsă în fiecare zi pentru a trata ficatul gras. Lămâile conţin vitamina C şi acid citric, acţionând precum un digestiv, ajutând la descompunerea alimentelor din interiorul intestinelor, uşurând digestia.

2. Fructe pentru tratarea ficatului gras - Para

Perele trebuie trecute şi ele pe lista cu cele mai bune fructe pentru ficat gras. Conţin o mulţime de elemente nutritive şi au o concentraţie ridicată de apă, fiind ideale în curele de slăbit. Datorită zaharurilor naturale conţinute, perele pot fi consumate fără probleme şi de diabetici. Pentru a elimina colesterolul şi pentru a regla activitatea tractului digestiv, include perele în alimentaţia ta, deoarece conţin fibre insolubile.

Dacă vei mânca două pere pe zi, organismul va beneficia de 20% din doza zilnică recomandată de vitaminaC, 10% din acidul folic şi o doză ridicată din complexul de vitamine E. Toate aceste caracteristici clasează perele în topul fructelor recomandate pentru tratarea ficatului gras, în special datorită capacităţii lor de a stimula secreţia sucului gastric.

3. Fructe pentru ficat gras - Pepenele

În special sucul de pepene, în combinaţie cu seminţe de papaya ajută la reducerea depozitelor de grăsime, stimulând producţia bilei şi permiţând absorbtia grăsimilor şi a vitaminelor. În plus, are proprietatea de a elimina toxinele şi de a micşora nivelul colesterolului. Cum îl prepari? Din două felii de pepene, un pahar de apă purificată şi două seminţe de papaya. Combină aceste ingrediente şi pune-le într-un blander. Nu strecura sucul şi bea-l cu încet, mestecând bine bucăţile de seminţe de papaya.