Mărul

Expresia ”un măr pe zi ţine doctorul la distanţă” este, de fapt, foarte adevărată. Datorită cantităţii mari de vitamina C, merele ajută la repararea şi creşterea ţesuturilor din corp. Pielea uscată şi părul fragil sunt cauzate de deficienţa de vitamina C din organism.

În plus, substanţele nutritive din măr protejează pielea de daunele produse de razele soarelui şi de mediul poluat la care suntem expuşi. Ele menţin tegumentul hidratat, stimulează circulaţia sangvină şi redă strălucirea naturală a pielii.

Sfecla roşie

Sfecla roşie în salată sau în suc poate fi foarte benefică pentru sănătate. Leguma roşie acţionează ca un antioxidant, îmbunătăţeşte circulaţia sângvină şi îi redă pielii strălucirea. Consumul zilnic de sfeclă roşie previne coşurile şi acneea, în timp ce detoxifică organismul din interior.

De asemenea, sucul de sfeclă roşie combate cearcănele. Cufundă o dischetă demachiantă în suc de sfeclă roşie, aplic-o pe ochi şi las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Pentru obţinerea rezultatelor dorite, repetă tratamentul de mai multe ori.

Lămâia

Datorită vitaminei C, lămâia este fructul care nu lipseşte din alimentaţia noastră. Vitamina C acţionează ca un agent de curăţare a pielii, este antioxidant şi stimulează producţia de colagen, care, nu numai că va elimina cearcănele, ci va deschide culoarea tegumentului, natural. Tot ce trebuie să faci este să amesteci sucul de lămâie cu alte ingrediente şi să îţi prepari propria mască de faţă.

În plus, poţi bea în fiecare dimineaţă apă călduţă cu suc de lămâie. Această băutură detoxifică organismul, eliminând toxinele acumulate, ele fiind cele care provoacă cele mai multe afecţiuni ale pielii.

Credit foto: www.girlslife.com