Biscuiţii de orez

Dacă la prima vedere pare o gustare sănătoasă deoarece nu conţine zaharuri,ei bine biscuiţii din orez sunt o sursă sigură de calorii,deoarece conţin carbohidraţi. Au foarte puţine substanţe nutritive,deci pot fi oricând înlocuiţi cu altă alternativămai slab calorică,cum sunt fructele proaspete.

Fructele uscate

În această categorie întră atât fructele deshidratate,cât şi cele confiate,precum şi chipsurile din fructe.  Aceste gustări din fructe,sănătoase la prima vedere,nu sunt atât de indicate precum crezi. În conservarea fructelor uscate şi a celor confiate se foloseşte de obicei zahăr,în timp ce pentru ca chipsurile să fie crocante este nevoie de prăjire. Astfel,o gustare sănătoasă se poate transforma repede în una ce vine cu un aport considerabil de calorii.

Batoanele de cereale integrale

Ambalajul îţi promite o gustare delicioasă şi prietenoasă în acelaşi timp cu silueta ta. Însă,adevărul e că acest tip de batoane conţin zahăr,îndulcitori artificiali şi arome,o combinaţie nicidecum sănătoasă. Ce ai spune dacă le-ai înlocui cu o mână de alune neprăjite,o felie de brânză degresată sau o jumătate de măr cu o linguriţă cu unt de arahide?


Citeşte şi:

5 gustări sub 100 de calorii

Gustări hidratante care topesc grăsimile