Când nu mai ai mâncare în casă, poţi fi tentată să comanzi mâncare nesănătoasă sau să dai iama în dulciurile păstrate în cămară, însă, dacă ţii la silueta şi la sănătatea ta, vei alege calea sănătoasă. Şi anume, prepararea mâncării acasă, din nu mai mult de 5 ingrediente.

Cartofi picanţi

Ai nevoie de:


-1 cartof
-50 g carne de curcan
-1/4 conservă fasole
-2 linguri de brânză
-1 praf boia iute, sare şi piper, după gust

Cum se prepară


Spală cartofii şi înţeapă-le coaja cu ajutorul unei furculiţe. Pune-i la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei, întorcându-i pe ambele părţi. Între timp, pune pe grătar carnea de curcan. Când cartofii şi carnea sunt gata, pune-i pe o farfurie împreună cu boabele de fasole şi brânza. La final, presară condimentele.

Somon la cuptor cu legume

Ai nevoie de:


-150 g fasole verde
-20 roşii cherry
-1 lingură ulei măsline extravirgin
-sare şi piper, după gust
-2 bucăţi file de somon
-1 lămâie
-5 frunze busuioc proaspăt

Cum se prepară

Încălzeşte cuptorul. Pune la fiert fasolea în apă cu sare şi pune-le la scurt când sunt fierte. Într-un bol, amestecă fasolea cu roşiile, împreună cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. Spală somonul şi şterge-l cu şerveţele absorbante. Stoarce zeama de lămâie pe ambele părţi, apoi presară sare, piper şi un strop de ulei de măsline. Pune somonul într-o tavă, împreună cu amestecul de fasole şi roşii şi introdu-l în cuptorul încins, până se pătrunde. Când e gata, stoarce restul de lămâie.

Salată de avocado cu pui

Ai nevoie de:


-1 avocado
-2 linguri iaurt
-1 lingură zeamă de lămâie
-150 g pui
-mieji seminţe floarea-soarelui, opţional
-sare, după gust

Cum se prepară


Într-un bol, zdrobeşte avocadoul curăţat şi amestecă-l împreună cu iaurtul şi cu sucul de lămâie până obţii o pastă. Pune carnea de pui pe grătar şi când e gata, serveşte-o împreună cu pasta de avocado. Potriveşte gustul cu sare, după gust şi presară, dacă doreşti, câţiva mieji de seminţe de floarea- soarelui.