Îţi sugerăm 3 idei pentru menţinerea siluetei. Dacă le vei reţine şi vei ţine seama de ele,îţi va fi mai uşor.

Foloseşte-ţi mintea!

O modalitate care te-ar putea ajuta să pierzi în greutate ar fi să-ţi foloseşti mintea şi să te autosugestionezi pentru a te convinge că mâncarea fast-food,orice aliment bogat în calorii şi grăsimi sau dulciurile cu ciocolată îţi produc alergie sau crize de bilă. Vei spune că nu este aşa. Desigur că nu,dar plantarea în minte a unei idei false sfârşeşte adesea prin a fi eficientă. Un alt truc mental este să iei o rochiţă care-ţi place mai mică cu un număr şi să o laşi la vedere. Dorinţa de a o purta,te va motiva atât de puternic încât vei găsi forţa să domoleşti toate excesele.

Emoţiile şi mâncatul

Lucrurile sunt destul de simple dacă faci o schemă şi notezi ce greutate ai avut în fiecare an din ultimii 5 împreună cu evenimentele importante din aceeaşi perioadă,plăcute sau mai puţin plăcute. Vei constata în mod sigur că  perioadele stresante au avut efect direct asupra numărului de kilograme care a crescut simţitor. Asta înseamnă că ai tendinţa de-a scăpa de sub control propria alimentaţie atunci când din motive emoţionale sistemul tău nervos îţi dă peste cap metabolismul. Vei spune că nu ai ce face. Dar nu este aşa,este doar o chestiune de voinţă. Este suficient ca atunci când traversezi o perioadă mai dificilă să ţii o dietă strictă şi să fii atentă la calorii.

Controlul porţiilor

Mărimea porţiilor este un aspect esenţial pentru controlul greutăţii,fiindcă nu este totuna dacă-ţi faci pofta şi mănânci o cupă de îngheţată sau un profiterol întreg. Din dorinţa de câştig rapid întreaga industrie alimentară s-a folosit de promoţiile XXL foarte atractive ca preţ! Vei spune că astfel faci economii. Dar odată cumpărate,vei consuma alimentele fără să mai ţii cont de câte calorii au. Fă-ţi un obicei din citirea etichetelor! Pentru majoritatea produselor numărul de calorii raportate la 100 de grame este decent. Problema este câte sute de grame are porţia ta! 


Citeşte şi:

Consumul de conopidă subţiază silueta

De ce nu ai o siluetă de invidiat