Turmericul

Poate reducevergeturile (de după sarcină)

Amestecă curcuma cu besan (făină de năut) şi iaurt. Aplică mixul pe vergeturi.

Poatereduce ridurile

Ai nevoie de praf de orez,lapte crud şi suc de roşii. Amestecă-le cu curcumă,pentru a obţine o pastă. Aplică această pastă pe zonele cu probleme şi las-o să se usuce.

Poate tratacălcâiele crăpate

Amestecă ulei de nucă de cocos sau ulei de ricin cu curcumă. Înainte să faci baie,aplică această pastă pe călcâie şi stai aşa 15 minute.

 

 

Mierea

Este favorita tuturor. Este disponibilă,indiferent de loc,delicioasă şi ieftină. În plus,este cunoscut pentru proprietăţile sale hidratante.

Poatevindeca cicatrici cauzate de arsuri

Poţi aplica miere brută pe o arsură,deoarece are proprietăţi antiseptice şi favorizează vindecarea.

Aplică miere pe o arsură,la interval regulat,pentru a scădea incidenţa unei cicatrici.

Îţi lasă tenul impecabil

Amestecă miere cu besan şi ulei de trandafir,pentru a obţine o mască de faţă. Aplică masca pe faţă şi pe gât,aşteaptă să se usuce şi apoi îndepărtează coaja formată. Mierea îţi va face pielea feţei moale şi netedă.

 

Şofranul

 

Poate fi încadrat la unul dintre cele mai scumpe condimente,dar merită investiţia! Este recunoscut că îmbunătăţeşte calitatea tenului.

Poateajuta la eliminarea bronzului

Ia nişte şofran şi înmoaie-l în lapte peste noapte. Dă la blender acest amestec,dimineaţa,şi apoi aplică-l pe zona bronzată.

Poate uniformiza culoarea tenului

ai nevoie de puţină apă de trandafiri pe care o amesteci cu şofran (până când apa de trandafir devine de culoarea şofranului).Utilizezi un tampon de vată,pe care-l umezeşti cu această soluţie şi-ţi tamponezi cu el faţa.

Îţi poate lumina pielea

Ia câteva fire de şofran şi înmoaie-le în lapte,30 de minute.
Adaugă şi o linguriţă de pulbere de lemn de santal şi amestecă bine. Aplică pe faţă şi lasă să acţioneze 15-20 de minute.