De câte ori pe săptămână e indicat să ne exfoliem tenul?

O dată pe săptămână dacă este vorba de o mască hidratantă şi de două ori pe săptămână dacă tratamentul vizează excesul de sebum sau acneea. O dată pe săptămână e suficient pentru a îndepărta celulele moarte fără ca pielea să se irite.

Dar pielea de pe întreg corpul?

Exfolierea este o metodă splendidă de a păstra pielea sănătoasă şi radioasă. Ea se poate aplica oricărui tip de piele şi de ten:uscat,gras,mixt sau matur. Pentru faţă,vă recomand să folosiţi o mască de netezire şi luminozitate,cu celule stem argan,care are proprietăţi hidratante,elasticizante,antioxidante. Pentru corp,un scrub-tratament,sub formă de gel,care lasă pielea netedă şi luminoasă. Este indicat pentru o curăţare  profundă şi completă,condiţie fundamentală pentru executarea oricărui tratament ulterior,astfel încât produsele aplicate să penetreze şi să acţioneze în cel mai bun mod.

Ce produse se pot folosi?

Pentru tenul sensibil şi uscat,v-aş recomanda un agent mai puţin abraziv,pentru a proteja pielea,cu efect uşor demachiant şi de peeling cu castravete. Se foloseşte pe piele ca un săpun normal sau ca gomaj. Pentru tenul acneic,trebuie să alegeţi un exfoliant ce acţionează adânc la nivelul porilor şi care trebuie să conţină agenţi antibacterieni. Pentru corp,e indicat un gomaj delicat,cu acid hialuronic,acid glicolic şi brusture. 

Vă aştept să vorbim despre toate acestea pe www.oana-turcu.ro