Care sunt întrebuinţările ceaiului alb în produsele cosmetice?

Ceaiul alb poate îmbunătăţi funcţia imunitară a celulelor pielii,ferindu-le de efectele nocive ale razelor solare. Antioxidanţii reuşesc să favorizeze regenerarea celulelor de tip Langerhans,prezente în straturile superioare ale dermei,celule foarte vulnerabile la arsuri datorate expunerii la soare. De asemenea,extractul de ceai alb previne uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii şi reconstruieşte filmul hidrolipidic.  

Există anumite tipuri de ten care pot dezvolta intoleranţă la extractul de ceai alb?

Recent,tinctura de ceai alb (extras) a fost listată ca un „must have”  în produsele antiîmbătrânire şi anti-acneice de pe piaţă. Utilizarea în produsele cosmetice a cauzat o anumită confuzie pentru consumatori,deşi a fost primită cu entuziasm de formulatorii de produse cosmetice şi de chimişti. Produsele care conţin extract de ceai alb ajută la dezvoltarea unei rezistenţe a pielii la expunerea la factorii de mediu şi nu dăunează niciunui tip de ten.   

Extractul de ceai alb se foloseşte şi în îngrijirea corpului?

Extractul de ceai alb reduce instantaneu semnele de oboseală şi ridurile,redând chipului un aspect tânăr. Ceaiul alb originar din China este o plantă rară,cultivată doar în această ţară. Folosit în produsele cosmetice pentru faţă,ceaiul alb din China încetineşte procesul de maturizare a tenului,hidratând şi hrănind tegu­mentul. Iar un peeling cu extracte na­turale de ceai alb pentru corp vă ma­sează pielea,curăţând celulele moarte. Mai multe informaţii veţi găsi pe www.oana-turcu.ro