Ce sunt uleiurile esenţiale?

Uleiul esenţial este o substanţă mirositoare,volatilă,fără grăsime,extrasă dintr-un produs vegetal.

Sunt potrivite doar tenului matur?

Uleiurile esenţiale sunt recomandate pentru un ten matur şi nu numai. Pentru tenul uscat sunt potrivite uleiurile esenţiale de levănţică,ylang-ylang şi santal. Pentru tenul mixt/gras,cu pori largi,puncte negre sau pete,se pot folosi uleiuri esenţiale de lămâie,mandarin,portocal amar,santal ori grepfrut.

Tenului mixt sau normal,cu zona T grasă,îi priesc cele de santal şi mandarin,tenului acneic-menta,grepfrutul şi levănţica,tenului sensibil,cel de mandarin,iar tenului matur,cel de levănţică şi de mandarin.

În ce fel de produse sunt folosite uleiurile esenţiale şi cu ce scop?                 

Direct pe piele,uleiurile esenţiale sunt aplicate prin masaj. De obicei,ele trebuie diluate înainte de a fi folosite. În mod clasic,se diluează în uleiurile vegetale de bază sau într-un anumit suport. El se alege în funcţie de necesităţi,de tipul de piele şi de arome. În acest sens,pot fi utilizate uleiul de migdală dulce,uleiul de verbină,de argan sau de jojoba.

Uleiurile esenţiale pot fi aplicate totuşi în mai multe feluri pe piele:prin comprese pentru faţă,care se lasă să acţioneze 15 minute,în masca de ten (câte 5 picături),în cada cu apă fierbinte,înainte de a face baie (15 picături) ori în uleiul sau loţiunea de corp.

Mai multe informaţii veţi găsi pe www.oana-turcu.ro.