Avocado,untul vegetal

Ai obiceiul de a adăuga ulei în salată,însă cum ar fi dacă ai avea o altă opţiune mai sănătoasă?  Cel mai la îndemână este fructul de avocado. Alege unul bine copt,scoate-i sâmburele,iar cu ajutorul unei linguri îndepărtează miezul,după care pasează-l foarte bine. Se va transforma într-o cremă care va da o savoarea deosebită salatei tale,şi în plus va avea mult mai puţine calorii decât una în care ai adăugat ulei.

Citeşte şi:

3 salate delicioase la dietă

Ingrediente care adaugă calorii salatelor

Roşii,pentru un plus de gust

Sunt unele dintre cele mai sănătoase legume,întrucât licopenul din conţinutul lor este un puternic antioxidant. Totodată,sunt compuse în mare parte din apă,ceea ce înseamnă că au puţine calorii. Tot ce trebuie să faci este să descojeşti roşiile,să le storci seminţele şi să le pui în blender pentru câteva secunde. Poţi adauga puţin cimbru şi vei avea un sos delicios.

Spanac,o alegere sănătoasă

Pentru o salată într-o fantezie de culori,nuanţa verde a spanacului poate fi o încântare atât pentru ochi,cât şi pentru papilele gustative. Fierbe dou[mâini de spanac şi pasează-le până se transformă într-un sos. Spanacul are gust neutru aşa că nu va afecta aroma salatei.