Nu fuma

Cercetătorii au descoperit că persoanele care fumează după ora 9 se trezesc foarte obosite a doua zi. De asemenea,în cazul fumătorilor,somnul REM (important pentru sănătatea creierului) durează mai puţin din cauză că nicotina stimulează corpul să producă mai multă serotonină.
 

Nu consuma carne la cină

Dacă nu vrei ca masa de seară să-ţi disturbe somnul din timpul nopţii,evită consumul de carne la cină. Digestia proteinelor de origine animală are loc mai greu seara din cauză că metabolismul intră in repaus.
 

Nu bea lapte

Cu toate că se spune că un pahar de lapte consumat înainte de culcare te poate ajuta să ai un somn liniştit,specialiştii atrag atenţia că pentru mulţi dintre noi poate avea efectul contrar. Lactoza din compoziţia laptelui duce,adeseori,la apariţia problemelor digestive,mai ales în cazul persoanelor care suferă de intoleranţă la lactoză sau au o sensibilitate digestivă.

În plus,lactoza este un tip de zahăr,motiv pentru care nu ar trebui să consumi lapte înainte de culcare. Intoleranţa la glucoză duce la creşterea bruscă a nivelului zahărului din sânge,iar din această cauză te poţi trezi agitată în timpul nopţii.