Oricât de frumos ar arăta o piele bronzată la salon sau pe plajă, sănătatea pielii este cea mai importantă.

„Dacă există ceva mai frumos decât un bronz uniform, corpul sănătos este acela! Nu spun nicio clipă că ar trebui să ne ascundem trupul de razele soarelui sau că ar trebui să nu mergem niciodată la solar. Mi se pare, însă, important să avem grijă de sănătatea noastră şi să încercăm să avem grijă de pielea noastră cât mai bine”, spune Viktorija Petrescu, manager Salon BeautyPlay.

Ce ar trebui să faci după ce mergi la solar sau vii de le plajă:

Duş? Mai bine mai târziu!

Mai bine sari peste duşul de după. Nu pentru că ai fi în pericol să faci bronzul să se estompeze. Melanina stimulată de razele UV nu ar putea fi stopată de apa caldă. Însă studiile demonstrează că duşul şi aplicarea cremei hidratante după duş nu este la fel de hidratant cum este aplicarea cremei fără să faci duş. Dacă, totuşi, alegi să faci duş:

1.Fă un duş rece sau călduţ.

2.Încearcă să faci un duş rapid. Duşurile lungi îţi pot înlătura uleiurile naturale de pe piele.

3.Evită săpunul sau aplică-l doar în zonele „cheie”. De asemenea, săpunul sau gelul de duş îţi pot înlătura uleiurile naturale de pe piele.

4.Şterge-te delicat sau aşteaptă să se usuce pielea natural.

Foloseşte produse cu acid hialuronic

Acesta este produs natural de organism şi ajută la retenţia moleculeor de apă pe piele. Cosmeticele pe bază de acid hialuronic îmbunătăţesc nivelurile de hidratare şi elasticitate ale pielii. Expunerea corpului la razele UV în timpul bronzului la solar ţi poate dexhidrata pielea. De aceea, e important să ai grijă cum o hidratezi când ajungi acasă, ca să fii sigură că vei arăta senzaţional toată vara.

Hidratează-te

Pielea este făcută din celule, iar celulele au nevoie de apă. Dacă organismul tău nu primeşte suficientă apă, atunci fii sigură că se va vedea. Nu va mai fi strălucitor, catifelat sau sexy. În plus, unul dintre cei mai semnificativi factori ai îmbătrânirii pielii este inabilitatea de a reţine apă. Hidratează-te. Nu doar în zilele în care mergi la solar (când trebuie să fii şi mai atentă), ci şi în celelalte. Bea cel puţin 8 pahare de apă pe zi.

Sursa foto: funtan.com