Reţetele de măşti faciale care menţin pielea fermă, sănătoasă şi strălucitoare sunt următoarele:

Mască facială cu banană şi miere

Bogate în vitaminele C şi E, bananele hrănesc şi hidratează pielea, oferindu-i strălucire. Vitamina C ajută, de asemenea, la restabilirea nivelului de colagen al pielii. Mierea şi uleiul de măsline conţin antioxidanţi şi sunt umectanţi naturali care ajută la menţinerea umidităţii pielii.

Ai nevoie de:

- 1 banană
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de miere

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol banana (descojită), uleiul de măsline şi mierea. Amestecă toate ingredientele cu o lingură. Spală-te pe faţă cu apă călduţă, apoi aplică pasta obţinută pe întreaga suprafaţă a feţei şi pe gât, masând prin mişcări circulare, blânde. Las-o să acţioneze aproximativ 20 de minute, după care clăteşte cu apă caldă.

Mască facială cu albuş

Substanţele nutritive prezente în albuş acţionează asupra porilor dilataţi şi menţin sub control producţiei de sebum pe care pielea ta secreta. Acesta conţine albumină - o proteină care are proprietăţi de tonifiere a pielii. De asemenea, elimină murdăria, toxinele şi celulele moarte ale pielii. Pentru un plus de hidratare, adaugă o lingură de miere.

Ai nevoie de:

- 2 albuşuri
- 1 lingură de miere (opţional)

Mod de preparare şi aplicare:

Bate spumă cele două albuşuri, apoi adaugă mierea. Aplică pasta obţinută pe pielea curată şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte la final cu apă călduţă.

Mască facială cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz pot fi folosiţi în măştile pentru toate tipurile de piele. Substanţele nutritive pe care le conţin curăţă în profunzime tegumentul, eliminând murdăria şi celulele moarte. Apa de trandafir, pe de altă parte, acţionează ca un toner natural, ajutând la închiderea porilor. Ambele ingrediente ajută la obţinerea unei piele ferme.

Ai nevoie de:

- 1 ceaşcă de pudră de fulgi de ovăz
- 2-3 linguri apă de trandafiri

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un vas pudra de fulgi de ovăz şi apa de trandafiri, apoi amestecă-le cu o lingură până obţii consistenţa dorită. Aplică pasta pe pielea proaspăt spălată, masând prin mişcări circulare şi blânde. Las-o să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă.

Aplică una dintre măştile faciale de mai sus o dată la două săptămâni.

Rezultatele încep să apară după a doua aplicare.

Credit foto: www.bebeautiful.in