Mască cu cacao şi ulei de măsline,pentru ten uscat

 

Ai nevoie de 2 linguri de cacao pudră,1 lingură de smântână,1 linguriţă de ulei vegetal (de măsline,de argan). Amstecă bine toate ingredientele şi aplică masca în strat gros,pe faţă,ocolind ochii şi gura. Lasă timp de 20-30 minute,clăteşte apoi cu apă călduţă.

 

 

Mască cu cacao şi miere, pentru păr degradat

 

Mascaaceasta e bogată în substanţe care hrănesc rădăcina părului în profunzime,fiind potrivită pentru păr uscat şi degradat. Va reda supleţe şi strălucire părului tern şi îi va accentua culoarea! Se aplică doar pe părul închis la culoare. Ai nevoie de 2 linguri de miere,2 linguri de smântână grasă,2 linguri de cacao,2-3 linguri de ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele într-un bol,până obţii o textură cremoasă. Aplică pe părul umezit în prealabil,pe şuviţe groase,de la vârfuri spre rădăcină. Când ai terminat,acoperă părul cu folie transparentă alimentară,şi lasă produsul să acţioneze timp de 30 de minute. Spală apoi părul cu un şampon de plante şi clăteşte.

 

 

Mască cu cacao şi ulei de nucă de cocos,antiîmbătrânire

 

Ai nevoie de 3-4 linguri de cacao,1 g de ulei de nucă de cocos solid,2 picături ulei esenţial de Geranium (muşcată),o lingură de apă de de trandafiri.  Într-un bol de inox,pune pudra de cacao şi uleiul de nucă de cocos,amestecă-le şi topeşte-le pe bain-marie. Lasă să se răcească un pic,adaugă uleiul esenţial de muşcată,care are un efect puternic antiîmbătrânire. Atenţie,temperatura amestecului în care se adaugă uleiul esenţial nu trebuie să depăşească 40 grade Celsius,altfel acesta îşi pierde proprietăţile. Întinde mascape faţă,evitând zona ochilor şi a gurii.  Lasă 10-15 minute,clăteşte cu apă călduţă. Apoi,aplică cu o dischetă un pic de apă de trandafiri,cu rol astringent şi calmant.